maanantai 31. joulukuuta 2018

Postaus vuodesta 2018



Oletko saanut uuden ystävän tämän vuoden aikana?
Iinan! <3 Sekä ulkomaisia ystäviä Kreikasta ja Italiasta. Mainittakoon nimeltä Angela ja Erica. :)

Oletko tehnyt jotain tänä vuonna, mitä et ole ennen tehnyt?
Vaihtoon hakeminen oli asia, joka ei ollut itsestäänselvyys. Se vaati päätöksentekoa ja vaikeitakin valintoja. Päätöstä tilapäisestä ulkomaille muuttamisesta en ole ennen tehnyt enkä hyvinkään todennäköisesti tule koskaan tekemäänkään. Myöskin ulkomaanmatkalle lähteminen parhaimpaan hiihtoaikaan talvilomalla SM-kisojen aikaan oli asia, jota en ole koskaan tehnyt, enkä olisi vähän aikaa sitten voinut kuvitellakaan tekeväni. Samaan aikaan myös treenaaminen ilman tavoitteita on ollut uutta ja outoakin, koska olen tottunut käymään lenkillä tavoitteellisesti. Kesällä oli juoksukisatavoitteita, mutta syksyllä ei mitään. Olen treenannut vain ja ainoastaan itseni vuoksi.



Oletko seurustellut tämän vuoden aikana?

Kolmas vuosi saman miehen kanssa on vierähtänyt nopeasti. <3

Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta.
Yllämainittu Barcelonan reissu, joka oli samalla ensimmäinen ulkomaanmatka Jannen kanssa. Kesällä reissu Savonlinnaan oli myös onnistunut ja siitä jäi hyviä muistoja! Myös Jannen työasioiden selviäminen vieräytti kiven sydämeltä ja olin niin iloinen toisen puolesta, joten se oli myös yksi parhaista muistoista menneeltä vuodelta. Opiskelijavaput ovat aina myös hyviä muistoja sekä perinteinen Lapin reissu.







Oletko riitaantunut kenenkään ystäväsi kanssa kuluneen vuoden aikana?

En ole riitaantunut. :)



Oletko muuttunut paljon viimeisen vuoden aikana?

En tietääkseni, mutta tavallaan kuitenkin kyllä. Vaihtoon lähtemispäätös oli käänteen tekevä päätös ja se on henkisesti kasvattanut minua menneen vuoden aikana askel askeleelta kohti päämäärää 3. tammikuuta 2019. Olen melko varma, että ensi vuonna tähän aikaan tätä postausta kirjoittaessani voin sanoa, että olen muuttunut paljon ainakin joillain osa-alueilla juurikin tuon vaihtokokemukseni myötä. On mahdotonta tulla takaisin kokematta yhtään muutosta itsessään reissun aikana ja sen jälkeen. 




Oletko lihonut?

En merkittävästi, mutta en myöskään ole laihtunut. :D


Oletko saanut porttikieltoa mihinkään tämän vuoden aikana?

En :D



Oletko ollut elokuvissa yksin tämän vuoden aikana?

Elokuvissa tulee käytyä harvoin ja yksin ei ainakaan toistaiseksi ole tullut käytyä elokuvissa koskaan. 

Oletko ottanut tatuointia/lävistyksiä viimeisen vuoden aikana?

En ole.



Synnyttikö kukaan läheisesi?

Jouluaattona klo 3.47 syntyi serkkutyttö. ♥



Kuoliko kukaan läheisesi?
Mummo saatettiin haudan lepoon ja olin kantamassa arkkua.



Missä maissa kävit?

Ruotsi (Haaparanta) ja Espanja (Barcelona).

Mitä haluaisit vuodelta 2019 sellaista, joka ei onnistunut vuonna 2018?

Viime vuonna olin vastannut tähän, että aloitan kuntonyrkkeilyn. On aika huikeaa kertoa vuotta myöhemmin, että minä todella aloitin sen! Sain ihanan uuden ystävän Iinan ja nyrkkeily oli erityisesti kevättalvella mukana viikoittain harjoitusohjelmassa.

Vuodelta 2019 haluan uusia kokemuksia itsensä ylittämisestä ja oman mukavuusalueen ulkopuolelle joutumisesta, mitä väistämättä tulen vaihdossa ollessani saamaan. Minulle tekee hyvää joutua selviämään yksin, vaikka tiedänkin, etten ole aivan yksin. Minulla on ihanat tukijoukot ja tulen saamaan varmasti ihania ihmisiä elämääni Kanadassa. On varmasti ihmisiä, jotka haluavat vilpittömästi auttaa. Kuitenkin lähtökohta on se, että lähden selviämään yksin, tekemään omia päätöksiäni. Sellainen tekee minulle varmasti hyvää, vaikka lähteminen tuntuukin vaikealta.





Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2016?

Äkkiseltään mietittynä tuli mieleen kaksi päivämäärää: 9.7 mummon kuolinpäivä ja 1.12 Shinedownin keikka. 



Vuoden suurin saavutuksesi?

Vaihtojutut puskevat joka paikasta, mutta pakko vastata tähänkin, että vaihtoon hakeminen oli ainakin yksi suurimmista saavutuksistani. Mietin, olenko sellainen ihminen, joka lähtee vaihtoon ja uskaltaa poistua niin radikaalisti mukavuusalueeltaan. Kysyin mielipidettä Jannelta ja kavereilta, mutta olin ottanut asian puheeksi aiemminkin. Kaikki kannustivat minua siihen, jos todella haluan. Tein paljon töitä sen eteen, että sain motivaatiokirjeestäni hyvän ja jotta se erottuisi joukosta. Vaihtoprosessi ei ollut helpoimmasta päästä, mutta siitä selviäminen ja ennen kaikkea ensisijaiseen kohteeseen pääseminen oli saavutus, koska Kanadaan tai Yhdysvaltoihin pääseminen ei ole itsestäänselvyys. 

Ja suurin epäonnistuminen?

Asioita voi tehdä aina paremminkin, se on tosiasia. Kuitenkaan en nyt tässä yhteydessä keksi mitään, missä olisin kovin pahasti epäonnistunut. Kaikki ei mene aina putkeen, mutta pitäisikö mennä? Sillä hetkellä ärsyttää, mutta harvoin kovin suurta vahinkoa kuitenkaan tapahtuu. Suunnitelmiin voi tulla muutoksia, mutta eivät ne aina ole ensisijaisesti huonoja. Epäonnistumiset ovat tie kohti onnistumisia ja niistä oppii. Esimerkiksi keväällä liikuntakerhoa pitäessäni koin joka kerran jälkeen olleeni aivan surkea ja etten osaa mitään, vaikka monta vuotta olen saanut kiitosta ja kaikki on mennyt hyvin lasten kanssa. Piti vaan päästä yli siitä tunteesta ja yrittää mennä pää tyhjänä viikon päästä jälleen, vaikka motivaatio oli nolla.

rsitkö vammoista?
En ole oikeastaan kärsinyt vammoista.




Mikä oli paras asia, jonka ostit?
Lentoliput Kanadaan! Ja keikkaliput ovat myös aina hyviä ostoksia, koska elämykset ennen kaikkea.

Kenen käyttäytyminen ansaitsisi kiitosta?
Kavereiden, perheen, Jannen. ♥ Kummipoika myös ilahduttaa. =)




Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta?

Kavereiden, perheen, Jannen. :DD Sekä opettajien. 😂 Vastasin samalla tavalla vuosi sitten ja niin teen nytkin, mitään muutettavaa ei ole!



Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Totta kai elämiseen, se nyt on itsestäänselvyys. Mutta tänä vuonna on mennyt paljon rahaa myös Kanadan asioiden hoitamiseen ja eri asioiden ostamiseen.



Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi?

Sanoisin, että onnellisempi. 































Lihavampi vai laihempi?

Melko samoissa mitoissa kuin vuosi sittenkin.



Rikkaampi vai köyhempi?

Tuntuu, että kokonaisuutena köyhempi, koska on pitänyt ostaa paljon kaikkea reissuun liittyvää säännöllisin väliajoin, mutta tavallaan rikkaampi, koska saan korotetun opintolainan ulkomaan opiskeluja varten, north2north-apurahan ja muita tukia reissua varten. Rahan menoa ei kuitenkaan voi estää. :D



Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän? Entä vähemmän?
Aina voisi ottaa enemmän aikaa itselleen ja myös ihmissuhteille, erityisesti parisuhteelle. Arjen kiireissä nämä asiat tuppaavat välillä unohtumaan tai jäämään vähemmälle. Taas niitä asioita, jotka vievät aikaa näiltä, voisi karsia. 


Miten aiot viettää uuden vuoden?

Jannen kotona hyvän ruuan ja seuran parissa. :) 

Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi?
Vaikeaa sanoa. Yleensä olen todennut, etten kuitenkaan muuttaisi mitään tai korkeintaan jonkun loppupelissä mitättömän asian, mikä on sillä hetkellä tuntunut isolta ja ärsyttävältä. Kuitenkin keväällä pitämäni kerho Oulunsalossa oli henkisesti hyvin raskas kokemus ja ehkä olisin perunut koko homman, jos olisin voinut, mutta koska olin jo päätäni myöten siinä hommassa, pakko se oli hoitaa niin hyvin kuin osaamiseni riitti.
Onneksi kesän harjoituksista saa ohjaajanakin onnistumisen kokemuksia, kun lapset arvostavat ohjaajaa enemmän. Oli se myös opettavainen kokemus jälkikäteen ajateltuna, koska kaikki on useimmiten mennyt suunnitelmien mukaan. Sain ääripään kokemuksen siitä, kun ohjauksessa lasten kanssa ei toimi yhtään mikään ja miltä tuntuu, kun ääni lähtee joka kerran jälkeen, kun pillin vihellyksellä ei ole mitään reaktiota melun määrään. Sillä hetkellä erittäin turhauttava tunne, mutta kaikille lienee jossain elämänvaiheessa hyödyllistä kokea, miltä tuntuu kun ihmisarvo ja pieninkin auktoriteetin hiven poljetaan alas. 

Rakastuitko vuonna 2018?

En, mutta olen rakastanut siitäkin edestä. ♥





Mikä oli mieluisin TV-sarja, jota seurasit?

Vain Elämää. Ja Syke siltä osin, mitä ehdin ennen joulukuun loppua seurata Ruudusta!


Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan?
En vihaa ketään.

Mikä oli paras lukemasi kirja?
Kesällä luin Riitta-Liisa Roposen kirjan, se oli hyvä! Myös Cheekin kirjan kuuntelin BookBeatissa, siinäkin kiinnostavia juttuja hienon uran tehneen artistin urasta.


Varsinaisia uusia musiikkilöytöjä ei hirveästi ole tapahtunut tänä vuonna. Aika lailla samaa musiikkia olen kuunnellut, minkä myös Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden lista todisti.


Mitä halusit ja sait?
Olin pitkään halunnut lähteä vaihtoon ja lopulta uskalsin toteuttaa sen haaveen. Olin myös pitkään halunnut Amorphiksen keikalle, joten heti, kun keväällä selvisi, että he käyvät kiertueellaan Oulussa, ostin liput. Shinedownia en ollut myöskään nähnyt vielä, joten kun tuli tieto, että bändi tulee Helsinkiin, sinnekin oli päästävä! Silloin minulla olikin parina peräkkäisenä viikonloppuna keikkaputki. :D




Mitä halusit, muttet saanut?
Viime vuonna olin vastannut tähän, että kesätöitä Oulusta. En tänäkään vuonna saanut töitä Oulusta kuin elokuuksi. Sekin oli kuitenkin tosi hyvä juttu, koska menin samaan paikkaan harjoitteluun syyskuussa ja säästin elokuun palkan lentoihin.

Ehkä uutena asiana voisin sanoa, että haluaisin mahani kuntoon. En tänä(kään) vuonna onnistunut siinä, niin kuin en kuutena edellisenäkään. Ehkä vielä joskus.



Mitä teit syntymäpäivänäsi?
Tänä vuonna synttäreilläni ei ollut ihmeempää ohjelmaa. Olin töissä päivällä ja kotona syötiin jotain hyvää illalla, kun Janne tuli myös Oulusta ja toi lahjan. :)


Ketä kaipasit?
Jannea :)♥

Mikä tai kuka sai sinut pysymään järjissäsi?
Läheiset ihmiset saavat pysymään järjissään! <3 Urheileminen ja liikkuminen tietenkin myös, mutta toisinaan ne ovat koetelleet järjissään pysymistä. Tänä vuonna olen suhteutunut urheiluun rennommin ja se on ollut ainoastaan voimavara. Oma toiminta välillä saa hermoromahduksen partaalle, mutta kuitenkin omat selviytymiskeinot ja asennoituminen asioihin auttavat paljon elämän pyörteissä.




Viime vuonna olin kirjoittanut, että odotan jännityksellä, mitä vuosi 2018 tuo tullessaan. Nyt voin sanoa, että tätä se toi - ja paljon muuta, mitä ei ole tässä mainittu.
Nyt odotan ehkä vielä suuremmalla jännityksellä, mitä vuosi 2019 on tuonut tullessaan, koska se alkaakin hyvin erilaisissa merkeissä kuin tavallisesti.

Kiitos menneestä vuodesta! 



Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti