torstai 21. kesäkuuta 2018

VISIT BARCELONA

Nyt on vuorossa Barcelona, joka on toistaiseksi viimeinen ulkomaankohde, josta teen Visit-postauksen. Lisää sitten luvassa ensi talvena. ;) 
Barcelona on ihana kaupunki! Se ei koskaan nuku ja ihmisiä on varmasti aina paljon liikkeellä, mutta siellä on valtavan paljon nähtävää ja tehtävää.



1) Placa De Sant Jaume





 

Jaumen aukio sijaitsi aivan hotellimme vieressä ja siellä oli naistenpäivänä 8.3.2018 tällaiset mielenosoitukset, joista oli myös uutisissa. Alin kuva on kuvattu hotellin parvekkeen ovelta, josta pääsee myös selville hotellin sijainnista. Hotellimme oli Hotel Barcino ja tasokkaan oloinen paikka, vaikka emme siitä järkyttävän paljoa maksaneetkaan. Se sijaitsi vanhassa kaupungissa, Barri Gotic -alueella.

2) Barri Gotic, vanhan kaupungin kadut


Näitä kapeita katuja riittää ja ne ovat todella nättejä. 


3) Pääkatu La Ramblas
























































La Ramblas on Barcelonan keskuskatu ja siellä riittää aina väkeä. Kadulla on 
paljon kioskeja, ruokapaikkoja ja katumyyjiä. Luonnollisesti myös taskuvarkaita varmasti, mutta onneksi me emme kärsineet heidän tempauksistaan.



4) Kristoffer Kolumbuksen muistomerkki






Tämä taideteos sijaitsee La Ramblas -kadun päässä ja itse Kolumbus komeilee tämän korkean patsaan päässä ja osoittaa kädellään Amerikkaa. Tämä on hyvä maamerkki, näkyy kauas!


5) Port Vell, satama




































Satama on hienoa aluetta ja siinä menee kävelylaituri, josta pääsee 
kauppakeskus Maremagnumille. Söimme yhtenä päivänä Maremagnumin rakennuksen yhteydessä sijaitsevassa tapaspaikassa. 


6) Kauppakeskus Maremagnum shoppailijalle


7) Katukaupittelijat


8) Barcelonan ranta








Ranta on todella ihana ja voin kuvitella, että sesonkiaikaan helteiden aikaan se on täynnä paikallisia ja turisteja. Tuolloin maaliskuun alussa keli oli vielä sen verran koleampi (perinteinen suomalainen kesäsää :D), että rannalla ei ollut paljon auringonottajia tai uimareita. Kuitenkin iltapäivällä lämpimimpään aikaan porukkaa alkoi kerääntyä kesävaatteissa rannalle, mutta monesti sen jälkeen alkoi tuulemaan mereltä, joka viilensi säätä. 



9) Santa Maria del Mar




Tähän vanhassa kaupungissa sijaitsevaan kirkkoon pääsi ilmaiseksi sisään.


10) Barcelona Katedraalin lähiseutu ja kadut




Katedraali on yksi vanhan kaupungin hyvistä maamerkeistä. Sen lähiseutu kapeine katuineen ja kauniine rakennelmineen oli näkemisen arvoista ja sieltä löytyi vahingossa kaikenlaista nähtävää, joita en osaa sen paremmin nimetä. Ei kun seikkailemaan! ;)


11) Barcelona Catedral










Barcelona katedraalia voin suositella, vaikka sisäänpääsy maksoi 7 euroa. Ensin olin tyrmistynyt hinnasta, koska kirkko näytti ihan samalta kuin muutkin lähiseudun kirkot, joihin pääsi ilmaiseksi sisään. Sama rakennustyyli näkyy lähes kaikissa kirkoissa. Kuitenkin lopulta selvisi, mikä siinä maksoi: hissimatka kirkon katolle ja mahdollisuus päästä näkemään kirkon katolta kaupungin ylle. Se oli hieno yllätys, mitä emme osanneet aavistaa kirkkoon mennessämme. Kiersimme sen kyllä perusteellisesti läpi! 

12) Montjuic -kukkula







Montjuicin kukkula oli ehdoton nähtävyys, minne kiipeämiseen varasimme lähes koko loppupäivän aikaa. Kävimme Restaurant Miramaur'ssa ja Miramaur hotellin pihalla oli ihana puutarha-alue. Luin, että Barcelonassa on Parc Guell -niminen upea puutarha, mutta siellä emme ehtineet käydä tai emme sattumalta löytäneet sitä. Paikka sijaitsee ilmeisesti kaupungin ulkopuolella, joten sitä olisi pitänyt mahdollisesti lähteä töikseen etsimään. Usein reissussa hienoja paikkoja löytää aivan vahingossakin! 



13) Olympialaismuseo

Montjuicin vuorella on Barcelonan vanhojen olympialaisten kaikki areenat. Myös olympialaismuseo löytyi, mutta emme menneet sisälle, koska nähtävää riitti. Olisi voinut kuitenkin olla ihan kivakin!



14) Olympia-areena




 15)  National Museum of Catalonya





16) Anella Olimpica




Kaikista paikoista löytyy kuvia myös Googlesta, jos haluaa tutkia lisää. Anella Olympica löytyi myös osittain vahingossa ja aluksi kesti, että löysimme portin, josta pääsemme alueelle sisään. Siellä ei ollut tungosta, muutamia ihmisiä vain. Alue oli kaunis ja siellä sijaitsi mm. teletorni. Luulen, että tässä alueella on voinut olla olympialaisten avajaiset.


17) Montjuic Castle / Montjuicin linna








Pitihän meidän suunnata Montjuic-vuoren korkeimmalle kohdalle Montjuicin linnoitukselle, koska olimme niin pitkälle jo ehtineet. Halusimme myös mennä sisälle linnaan, koska olimme sinne asti kävelleet ja jalkoja särki hirveästä kävelyn määrästä. Sisäänpääsy maksoi opiskelijoilta vain 3 euroa per nuppi. Linna oli kyllä näkemisen arvoinen ja suosittelen. Sieltä oli ehkä huikeimmat näköalat merelle kuin mistään muualta ja vanhat tykit olivat historiallisia. Hyvät on ollut ainakin näkymät tulittaa vihollisia merelle. Linnan huipulla sijaitseva torni ja sen päällä oleva risti näkyy alas kaupunkiin. 

18) Barcelona Zoo / Eläintarha








Barcelonan eläintarha oli viihdyttävä nähtävyys ja oivallinen aktiviteetti päivään, kun mietimme, mitä voisimme tehdä loman viimeisinä päivinä. Eläintarha oli pitkästä aikaa kiva, koska hetki on edellisestä kerrasta mennyt ja tuolla oli erilaisia eläimiä kuin Suomen eläintarhoissa. Törmäsimmepä myös  reissun aikana ensimmäiseen suomalaiseen pariskuntaan eläintarhassa! 


19) Rautatieaseman seutu


 20) Port Olimpic







Port Olimpicissa eli olympialaisten satamassa sijaitsee paljon ravintoloita, joissa oli kyllä valinnanvaraa. Päädyimme sisäänheittäjän toimesta syömään paellaa yhteen niistä monesta ravintolasta. Paella oli kyllä todella hyvää ja söin ensimmäistä kertaa katkarapua. Se oli hyvää, mutta vaikeaa syödä! Katumyyjä antoi minulle ruusun ja vaati Jannelta tippiä. Sain siis naistenpäivän alla ruusunkin! Port Olimpic oli äärettömän kaunis lämpimän Espanjan auringon alla ja suosittelen sitä todella. 

21) Barcelonan metrot



Barcelonan metroliikenne on helppo oppia ja käsittää. Janne ei ollut koskaan mennyt metrolla, mutta oppi yhdessä päivässä idean niin hyvin, että viimeisenä iltana pystyi liikkumaan metrolla yksinkin. Veljet ja siskot, älkää siis peljätkö! 


 22) Kauniit rakennukset ympäri kaupunkia


Kauniita rakennuksia löytyy ympäri kaupunkia, se on ihan totta. Liikenne on osittain kaaosmaista ja kaikki kaahaavat sen minkä pääsevät talla pohjassa. Esimerkiksi eksyessä tai väärään suuntaan muuten vain kävellessä tulee monesti nähtyä hienoja nähtävyyksiä, joita ei olisi muuten nähnytkään. Muun muassa nämä kaksi alimmaista löytyivät sillä tavalla, koska lähdimme metrolta väärään suuntaan kävelemään. Tuli vähän mutkaa, mutta olimme kartalla, kun huomasimme, että emme saapuneetkaan sinne minne piti. 


23) Sagrada Familia 




Sagrada Familia on EHDOTON NÄHTÄVYYS jos olet Barcelonassa!! Ainakin ulkoa päin se täytyy nähdä, se oli tähän mennessä upein kirkko mitä olen IKINÄ nähnyt!! Sisältäkin olisi varmasti yhtä upea, mutta sinne oli jonoa ja lippu olisi todennäköisesti pitänyt ostaa etukäteen, joten tyydyimme ihailemaan tätä upeutta ulkoapäin. Antonio Gaudin kädenjälkeä yritetään jatkaa edelleen, koska kirkko on keskeneräinen, mutta valmistuessaan se tulee olemaan maailman suurin kivirakennus. Kirkon läheisyydessä oli kivoja pieniä kahviloita ja ostimme yhdestä niistä jäätelöt. Minulle löytyi sorbettia!


24) Kirkko lähellä Sagrada Familiaa
(nimi ei ole jäänyt mieleen enkä löytänyt netistä)



Oletan ainakin ulkoasun perusteella, että kyseessä on kirkko. Lähdimme Sagrada Familialta suunnistamaan tänne, koska matka ei ollut pitkä ja halusimme nähdä tämän rakennuksen, joka oli merkitty karttaan näkyvästi. Jos joku tietää tämän nimen, huutaa hep ja kommentoi! :D

25) Casa Mila



26) Casa Batllo


Molemmat Antonio Gaudin kädenjälkeä ja tunnettuja nähtävyyksiä lähinnä upeiden ja koristeellisten julkisivujensa vuoksi. 



 27) Katalonian aukio / Placa de Catalunya


Katalonian aukio on keskustan keskus. Siellä on hienosti valaistuja suihkulähteitä ja joitain leiriytyjiäkin.


Tässä oli Barcelonan must to see -kohteita 27 kpl. Siinähän sitä onkin tekemistä, että ehtii nähdä nämä kaikki ja mahdollisesti vielä jotain muuta, mitä me emme nähneet tai ehtineet tehdä! Aluksi mietin, että voitaisiin käydä junalla Madridissa, mutta ei todellakaan ollut tarpeen, koska olimme sen verran lyhyellä lomalla, että Barcelonassa riitti aivan tarpeeksi nähtävää! Silti suuri osa kaupungista jäi näkemättä, mutta kyllä me moneen paikkaan kuitenkin ehdimme, koska kävimme lähes jokaisessa turistikartan nurkassa ja nauroimme, että kohta olemme kartan ulkopuolella emmekä löydä enää mihinkään! :D

Oletteko käyneet Barcelonassa, haluaisitteko käydä tai oletteko menossa? Kommentoikaa, mitä mieltä olitte kaupungista ja espanjalaisesta kulttuurista!

Hyvää juhannusta kaikille! =)


Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti