tiistai 26. kesäkuuta 2018

Asunnon hakeminen Reginasta

Hei!

Palailen blogin ääreen vaihtelun vuoksi vaihtoon liittyvissä asioissa. Tällä kertaa kerron, miten asuntohakemuksen tekeminen toimii Reginassa. Hakemustani ei ole vielä käsitelty, kuulen asiasta mahdollisesti lokakuussa. Itselleni hakemuksen tekeminen oli kuitenkin pienoinen stressin aiheuttaja, jota epätietoisuus aiheutti, vaikka loppujen lopuksi se ei ollut liian haastava juttu ollenkaan! Yritän omia ja muiden ajatuksia selkiyttääkseni koota pääpointit ylös siltä osin, kun muistan ne vielä. Tein hakemuksen jo aiemmin keväällä saatuani hyväksymiskirjeen, mutta olisin voinut tehdä sen jo sitä ennen, jos olisin saanut vain niin paljon aikaiseksi. Minulla oli opiskelijatunnukseni, joten mikään ei olisi asiaa estänyt, koska tiesin jo, että minut oli hyväksytty. Ehkä alitajuisesti kuitenkin halusin odottaa virallista kirjettä ja niin lopulta kävi, koska en saanut mitään aikaiseksi. :D Sen jälkeen minulle iski jälleen hirveä paniikki tehdä hakemus, koska ajattelin, että asuntoja valitaan hakemusjärjestyksessä. En oikeasti tiedä, onko asia niin, mutta päätin toimia nopeasti ja tein hakemuksen heti samana päivänä, kun hyväksymiskirje saapui sähköpostiini.
Hakemuksen tekemiseen meni kuitenkin yllättäen lähemmäs 1,5 tuntia. Hakemus ei ollut hirveän haastava, sitä ei kannata pelätä. Käytin kuitenkin varmuuden vuoksi joissain asioissa kääntäjää ja sanakirjaa, jotta ymmärrän varmasti oikein. Käytin myös paljon aikaa siihen, että luin kaiken tarkkaan ja sisäistän kaiken, jotta teen varmasti kaiken oikein. Onneksi hakemuksen teko ei ole nopeuskilpailu, vaan suosittelenkin tekemään sen huolellisesti, jotta ei tarvitse jälkikäteen katua.

Tästä linkistä pääset Regina Housing Services -sivustolle. Sivustolta näkee eri majoitusvaihtoehdot, arvioidut maksut lukukaudelta ja myös virtuaalikierroksia asuntoihin. Itse katselin niitä hyvinkin kiinnostuneena ja se antoi vähän kuvaa, millaisia asuntoja on tarjolla. Kyseessä on yliopiston opiskelija-asunnot, joissa asuu niin vakituisia kuin vaihto-opiskelijoita eri maista. Asumisjärjestelyihin on myös mahdollista saada Dining plan, eli jonkinlainen ateriapalvelu. Ymmärtääkseni tällöin on mahdollista ruokailla kaikki pääruuat jossain muualla, joka maksaa erikseen, mutta joihinkin majoitusvaihtoehtoihin tämä ateriapalvelu oli pakollinen. Itse kuitenkin halusin varmistua, että pääsen sellaiseen asuntoon, jossa on keittiö ja jossa voin valmistaa itse ruokani. Tämän vuoksi laitoin vielä hakemuksen perään housing.services(at)uregina.com -sähköpostiin viestiä. Kerroin hakemuksessa lyhyesti, että minulla on allergioita ja ongelmia mahani kanssa, jonka vuoksi minun täytyy valmistaa itse omat ruokani. Sieltä vastattiin, että lähes kaikissa asunnoissa on keittiö, joten asian pitäisi olla kunnossa. Myös asunnon vaihtaminen on mahdollista, jos sattuu huonot kämppikset, mikä on huojentava tieto. Toivon kuitenkin, että kämppikset sattuvat heti kohdilleen, mutta kukapa ei!



Tässä on vaihtoehtoja, joista voi valita. Luin netistä muiden opiskelijoiden kokemuksia ja eri lähteissä sanottiin yhtä ja toisessa toista. Mikään lähde siis tuskin oli täysin luotettava, koska ne perustuivat eri ihmisten kokemuksiin ja niiden perusteella oli vaikeaa muodostaa mielipidettä siitä, mihin kannattaa hakea ja mihin ei. Kaikissa on varmasti hyvät ja huonot puolensa. Itse päädyin kuitenkin uudemman näköiseen Kisik Toweriin, jonka 4-hengen solun laitoin ykkösvaihtoehdoksi. Toiseksi vaihtoehdoksi laitoin Paskwaw & Wakpa Towerin 3-hengen solun. Laittaessani sähköpostia Housing Servicelle he kysyivät, haluanko vaihtaa kakkosvaihtoehtoni 3-hengen solun 4-hengen soluun, koska siellä on kaksi kylpyhuonetta. Todennäköisesti niitä on myös saatavilla enemmän ja se on aavistuksen halvempi kuin kolmen hengen. Huomattakoon, että sitä kalliimmaksi asuminen menee, mitä vähemmän kämppiksiä itselleen haluaa. Yksiö on jo hyvinkin kallis mielestäni, mutta summat ovat itselleni epäselviä, koska ne ovat Kanadan dollareissa ja en tiedä, miten maksaminen käytännössä toimii.

Vastasin, että voitte vaihtaa sen 4-hengen soluksi, jos siitä ei ole mitään vaivaa. Toisin sanoen olen varmaankin todennäköisesti menossa neljän hengen asuntoon, mutta saapahan nähdä, mitä sieltä lopulta kuuluu. Uskon kuitenkin, että saan ihan hyvän asunnon, jossa on keittiö ja oma huone. Ymmärtääkseni kaikissa on nämä.

Itse asuntohakemuksen tekeminen tapahtui myöskin tällä samaisella sivustolla valitsemalla "Apply"-lehti ja siitä Apply Online. 



Hyväksymiskirjeessä ja muissa koululta saapuneissa sähköposteissa oli ohjeita asuntohakemuksen tekemiseen, mm. mitä kohtia mistäkin kannattaa valita. Piti valita ainakin International Application Process. Kuitenkin hakemus oli melko selkeä. Aluksi piti rekisteröityä Housing Serviceen omilla opiskelija ID-tunnuksilla. Itselleni jäi ohjeiden perusteella epäselväksi, miten paljon hakemusta tehdessä tulee maksaa erilaisia maksuja luottokortilla ja lopullinen summa paljastui 450 dollariksi. Siihen kuului 200 dollaria asunnon vahvistusmaksua, 200 dollaria vakuusmaksua (ns. takuuvuokra) ja 50 dollarin varausmaksu. Summa oli euroissa noin 300 euroa. Ymmärtääkseni 200 dollarin takuuvuokran saa takaisin lähtiessä, jos siivoaa jälkensä.

Tästä kaikesta tuli vahvistuskirje sähköpostiin, jonka myös tulostin itselleni. Siinä näkyy, että olen hakenut asuntoa talvilukukaudelle 2019 ja hakemus on vastaanotettu 12.5.2018 klo 6:49 AM paikallista aikaa, mutta oikeasti tein hakemuksen iltapäivällä Oulussa. Saattavat siellä ihmetellä, kun minä lähettelen aamuvarhain hakemuksia ja sähköposteja ja itse taas vastaavasti vastaanotan heidän vastauksiaan keskellä yötä. :D Hakemukseni status on tällä hetkellä "Not Complete" niin kauan kuin hakemukseni on käsitelty.

Eli lyhyesti koottuna, mitä tarvitset asuntohakemuksen tekoon:

1) Opiskelija ID-tunnuksen Reginaan, jonka saat hyväksymiskirjeessä
2) Voimassaoleva sähköpostiosoite, mikä on varmasti itsestäänselvyys
3) Luottokortin ja rahaa sen verran, että voit maksaa 450 dollaria

Onneksi itse tuli hankittua uusi pankkikortti vähän aikaa sitten, jossa on myös luotto-ominaisuus. Muuten ei olisi hakemuksen tekeminen onnistunut! Ja vielä lisätäkseni, hakemus ei olisi edennyt ilman maksua eikä sitä olisi käsitelty ennen kuin olisin maksanut takuuvuokran sekä varaus- ja vahvistusmaksut. Tämän osan kanssa minulla oli suurimmat vaikeudet, koska siinä pyydettiin puhelinnumeroa ja puhelinnumeroni ei käynyt missään muodossa! Yritin laittaa suuntanumeron, ilman suuntanumeroa, ilman välejä, välien kanssa, viivan kanssa, ilman viivaa.... En enää yksinkertaisesti keksinyt miten se hyväksyy numeroni enkä vielä tänäkään päivänä tiedä, koska lopulta tajusin, että puhelinnumero ei ole pakollinen ja jätin tiedon laittamatta, koska olen laittanut yhteystietoni sinne jo moneen eri yhteyteen.

Tällä tavalla pääsin hakemuksessa eteenpäin. Nettini kanssa oli myös ongelmia ja maksaminen ei meinannut aluksi onnistua, mikä aiheutti stressiä, koska en tiennyt menikö maksu vai ei. Onneksi sivu alkoi lopulta toimia ja kävi ilmi, että en ollut vielä maksanut mitään. Lopulta sain vahvistusviestin ja laitoin vielä Housing Servicelle viestiä ruokavaliostani, jolloin kävi ilmi, että heillä näkyy minun hakemukseni ja asuntovaihtoehtoni, koska he kysyivät, haluanko vaihtaa kakkosvaihtoehtoani 3-hengen asunnosta 4-hengen asuntoon. Se antoi minulle lopullisen mielenrauhan, vaikka tiesinkin, että hakemus on vastaanotettu, koska minulle tuli siitä vahvistusviesti.

Nyt siis odottelen syksyllä saapuvaa tietoa, mihin asuntoon olen päässyt. Ennen sitä aion ottaa iisisti, hoitaa asioita jotka tässä vaiheessa pystyn ja odotella rauhassa syyslukukauden alkua, jolloin voin olla yhteydessä kansainväliseen koordinaattoriin ja alkaa hoitaa käytännön asioita, apurahahakemuksia ja Kelan ilmoituksia sun muita.

Palaillaan taas! Kommentoida saa, vastaan mielelläni. :)




Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti