perjantai 21. huhtikuuta 2023

Postaus vuodesta 2022

Nyt meinasi käydä jo niin, että jo vuosia koostettu perinteikäs vuosipostaus meinaa jäädä tekemättä menneestä vuodesta 2022, mutta ehtiihän sen vielä huhtikuussakin?! :D Olen todennut, että ehkä äitiysvapaalla minulla voisi olla tälle(kin) aikaa. Siispä pidemmittä puheitta kysymysten pariin - tietenkin vuoden varrelta otettujen kuvien kera! 


Edelliset vuosipostaukset:

Postaus vuodesta 2018

Postaus vuodesta 2019

Postaus vuodesta 2020

Postaus vuodesta 2021























Oletko saanut uuden ystävän tämän vuoden aikana?

Uusia työkavereita ainakin! =)


Oletko tehnyt jotain vuonna 2022, mitä et ole ennen tehnyt?

Kyllähän viime vuonna on useampikin uusi asia tullut koettua. Alkuvuodesta työpaikan vaihtuminen ja palkansaajaksi siirtyminen omassa ammatissa. Syksymmällä raskauden seurantaan liittyvät neuvolakäynnit, ultraukset, jne. Uuden äärellä on oltu monessa suhteessa! 




Oletko seurustellut tämän vuoden aikana?

7 vuotta tuli täyteen marraskuussa. :)




Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta.

Itsenäisyyspäivän aikaan nähtiin hyvien ystävien kanssa Rovaniemellä ja keskusteltiin, mitkä ovat olleet vuoden parhaimpia juttuja. Nimesin tuolloin työpaikan vaihtumisen ja työnkuvan muuttumisen monipuolisempaan ja mieleisempään suuntaan, kesäreissut ja kauan odotetut stadionkeikat, vuoden sisään kolme tapaamista tällä samalla kaveriporukalla eri puolilla Suomea sekä raskaaksi tuleminen. 

Käytiin heti tammikuun 2022 alussa Imatralla Jannen SM-kisoissa ja samalla Kolilla, jolloin tuli kunnon Itä-Suomi turnee ja muutamaan päivään 1200km automatkustusta! Huhtikuussa olimme reissussa Luostolla ja yhden yön Syötteellä. 






































Oletko riitaantunut kenenkään ystäväsi kanssa kuluneen vuoden aikana?

En ole. =)


Oletko muuttunut paljon viimeisen vuoden aikana?

Kyllä tavallaan, koska tein jo henkistä valmistautumista raskautta ajatellen puolisen vuotta ennen kuin raskautuminen oli edes ajankohtaista. Pikkuhiljaa kasvoin ajatukseen ja keräsin tietoa vähitellen. Uuden työn kanssakin olen ollut uuden edessä monen monta kertaa, joten henkistä kasvua on pitänyt tapahtua. 


Oletko lihonut?

Kyllä vain. :D Pitkälti raskaudesta johtuen, mutta senkin puolesta melko vähän, varsinkin viime vuoden puolella painonnousu oli hyvin maltillista. Olin siitä jossain vaiheessa huolissani, vaikka neuvolassa asian suhteen ei esitetty huolta, koska vauva kasvoi hyvin. Painon kertyminen raskaana on kuitenkin yksilöllistä ja suurin osa painosta kertyy yleensä lähempänä viimeistä kolmannesta. On sitä tähän mennessä jo kertynyt, mutta ei mitään älyttömyyksiä siltikään. 



Oletko saanut porttikieltoa mihinkään tämän vuoden aikana?

Joka vuosi mietin, mitä ihmettä pitäisi tehdä, että saisin porttikiellon? Mietin samaa nytkin, eli ei, en ole saanut porttikieltoa. :D


Oletko ollut elokuvissa tämän vuoden aikana?

Luulen, että en ole ollut elokuvissa ollenkaan menneen vuoden aikana. Edellisenä käytiin useamman kerran, kun oli leffalippuja käytettävänä, mutta voi hyvinkin olla, että vuonna 2022 ei käyty elokuvissa ollenkaan. En ainakaan muista. 

Oletko ottanut tatuointia/lävistyksiä viimeisen vuoden aikana?

En ole.


Synnyttikö kukaan läheisesi?

Näitä oli ehkä useampiakin ja lisää on tulossa tänä vuonna! Mukaan lukien minä itse. :D Mutta myös useampia muita läheisiä. 


Kuoliko kukaan läheisesi?

Kummini kuoli ja hänen hautajaisiaan vietettiin 9. joulukuuta, mutta minä menin sairastumaan (taas) koronaan, enkä päässyt paikalle. Se kyllä harmitti, mutta eipä tälle mitään voinut.


Missä maissa kävit?

Suomi-matkailun lisäksi kävimme Virossa, Tallinnassa! Se oli kiva reissu, Janne ei ollut aikaisemmin käynyt siellä. Itse olen käynyt kerran aikaisemmin Marin kanssa 6 vuotta sitten pääsiäisenä. Tällä kertaa ei ollut huhtikuinen kolea sää, vaan kauhea helle! 


Mitä haluaisit vuodelta 2023 sellaista, joka ei onnistunut vuonna 2022?

Isoimpana toiveena on varmasti saada olla äiti pienelle ihmeelle. :) <3 


Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2022?

2.7 ja 9.7 olivat kauan odotetut Olympiastadion keikat: ensin Apulanta ja viikon päästä Sunrise Avenue. Lisäksi 2.9 on jäänyt mieleen, koska silloin tein positiivisen raskaustestin. =) Ultrat olivat 2.11 ja 30.12, ovat jääneet mieleen nekin - kyllä niitä niin kovasti odottikin! 


Vuoden suurin saavutuksesi?

Alkuvuodesta tein kovasti töitä päästäkseni uuteen työhön ja halusin monipuolistaa työnkuvaani hieromisesta enemmän fysioterapeutin työn suuntaan - ja onnistuin siinä lopulta erittäin nopeasti, kunhan otin itse härkää sarvista ja tein asian eteen konkreettisia siirtoja! Lähetin avoimen hakemuksen kohdistamatta sitä suoraan mihinkään tiettyyn paikkaan ja ei mennyt kauaakaan, kun isot pyörät olivat jo pyörimässä ja muutoksen tuulia oli niin, että tukka pyöri päässä. :D Tilanne vaati heittäytymistä, mutta muutosta olin kovasti toivonutkin. 


Ja suurin epäonnistuminen?

En keksi mitään suurempaa epäonnistumista tähän.


Kärsitkö vammoista?

En taida olla kärsinyt suuremmin vammoista, mutta sairasteluista syksyllä kyllä siitäkin edestä. Edellisvuoden postauksessa olin kirjoittanut yhdeksi suurimmista saavutuksistani koronalta välttymisen, niin menneenä syksynä sairastin koronan kaksi kertaa ja olin vielä tavallisessa flunssassa kerran. Raskaus taisi nujertaa vastustuskykyni kokonaan. Onneksi sittemmin olen ollut terveempi! 


Mikä oli paras asia, jonka ostit?

Keikkaliput oli ostettu jo vuosia sitten (kiitos koronan.. :D), mutta varmaankin kesälomareissuun voisi tämä liittyä. Eihän minulla kertyneitä kesälomia vielä ollut, mutta pidin 2 kokonaista viikkoa palkatonta lomaa ja vaikka se onkin iso raha palkasta pois, niin en voisi olla tyytyväisempi päätökseeni. Kevät oli ollut yhtä hullunmyllyä kahden työn kanssa, uuteen työhön siirtymisvaiheessa ja toiminimen lopettamisen murroksessa. Loma oli todellakin tarpeen ja se oli aivan huippu! Kelit olivat tosi hyvät ja oli lämmintä, mieluummin vietin helteet lomalla kuin töissä hikoillessa. Olin koko loman reissussa, mikä on toisaalta raskasta, mutta reissu oli oikein onnistunut ja monivivahteinen. Muistelen pelkästään lämmöllä - kirjaimellisesti!

Alla kuitenkin kuvia muiltakin reissuilta kuin loman ajalta  - yhtä ainutlaatuisia kaikki! Muun muassa Hiidenportin kansallispuisto, Ilomantsin suunnalla mökkeily ja Rovaniemellä Reetan luona vierailu itsenäisyyspäivän aikaan. Samalla porukalla saatiin nähtyä näin monta kertaa oikeastaan puolen vuoden sisään! =) Sovittiin vaan aina seuraava kerta edellisellä näkemisellä valmiiksi! 









Kenen käyttäytyminen ansaitsisi kiitosta?

Ystävät, Janne, useammat työkaverit myös! 

Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta?

Töissä tulee ajoittain ylimääräistä stressiä/ahdistusta muutamasta syystä johtuen (vaikka työpaikassa viihdyn kyllä hyvin!), ehkä sen voisi nimetä toistuvuutensa vuoksi tähän kohtaan, sen enempää avaamatta asiaa. 

Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Pitkälti asumis- ja ruokailukustannuksiin sekä polttoaineeseen, jonka hinta onkin ollut tapetilla jo pidemmän aikaa. :D Varsinkin työmatkojen pidentyessä polttoainetta on täytynyt useammin ostaa. 


Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi?

Onnellisempi, kun meille on nyt tulossa vauva, joka on toivottu ja onnellinen asia. <3 


Oletko oppinut jonkin uuden taidon/kehittänyt osaamistasi jollain osa-alueella menneen vuoden aikana? 

Elokuun lopussa kävin Tampereella koulutuksen purentaelimistön toimintahäiriöihin (TMD) liittyen, eli siltä osin hankin uusia taitoja. En ollut käynyt Tampereella oikeastaan aikaisemmin ja samalla tuli tutkittua uutta kaupunkia, mikä oli kivaa! Koulutus järjestettiin Varalan urheiluopistolla ja majoituin siellä itsekseni. Kävin myös muutamia koulutuksia Fysios Akatemian kautta kaularankaan ja yläraajaan liittyen, joissa tuli vanhan tiedon kertausta ja myös uuttakin tietoa. Kirjallisten töiden, kuten Kela-palautteiden suhteen, on myös tapahtunut kehitystä, koska aiemmassa työssä ei tarvinnut tällaisia hoitaa. Lähinnä suurin osaamisen kehittyminen liittyykin viime vuoden osalta työhön. 


Rikkaampi vai köyhempi?

Ehkä köyhempi, kun on ollut paljon lastentarvikehankintoja. :D Vaikka paljon on hankittu kaikkea käytettynä ja on saatu asioita myös lahjoituksena/lahjaksi. 


Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän? Entä vähemmän?

Työt haittaa hyviä harrastuksia, haha. Mutta olen ollut muutoin työkuvioihin ihan tyytyväinen ja osittain omasta viitseliäisyydestäkin on kiinni, että ei ehdi/jaksa niin paljon harrastaa. Syksyllä olin jo raskaana, joka myös verotti jaksamista jonkin verran ja pahoinvointiakin oli, joten olokaan ei ollut aina ihan paras liikuntaa, töitä tai mitään muutakaan ajatellen. :D 


Miten aiot viettää uuden vuoden?

Uuden vuoden vietimme konkreettisesti Jannen kaverien luona Oulussa. Tulimme edellisenä päivänä Ouluun rakenneultraa varten. Muutoin uuteen vuoteen 2023 on luvassa paljon isoja muutoksia lapsen saamisen myötä ja mielenkiinnolla odotamme uutta elämänvaihetta, sillä tätä meille tyypillistä elämää on tullut vietettyä jo pitkään.

Allaoleva kuva on Etelä-Konneveden kansallispuistosta viime helatorstain ajalta, jolloin Putaalta käsin ajettiin päiväreissulle vaeltamaan sinne. 


Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi?

En oikein tiedä, vaikka kuinka tätäkin kysymystä mietin. Ehkä olisi vaan kiva elää jotkut mukavat hetket uudelleen tai päästä seuraamaan niitä "kärpäsenä katossa", jotta voisi kokea ne uudestaan. 


Rakastuitko vuonna 2022?

Rakastaminen jatkuu. <3
























Mikä oli mieluisin TV-sarja, jota seurasit?

Syksyllä koronaa sairastaessani löysin sattumalta nuoruudessani Summerista katsomani sarjan H2O:n ja myöskin Serranon perheen, jota seurasin noin 10 vuotta sitten, kun jaksoja näytettiin telkkarissa! Serranoita olen katsonut kyllä vielä tänä keväänäkin, koska jaksot ovat pitkiä (1h 15min - 1h 30min) ja jaksoja ja kausia on paljon. Sykkeen uusi kausi tuli melko nopeasti katsottua, mutta nimeän ehkä ykköseksi Serranot! 


Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan?

En vihaa ketään.


Mikä oli paras lukemasi kirja?

Pakko myöntää, että en ole varmaan lukenut mitään kirjoja enkä suuremmin kuunnellutkaan. Olen hurahtanut podcasteihin ja kuuntelen laidasta laitaan eri podeja: asiapitoisia, ei-niin-asiapitoisia, kaikenlaisia sekaisin. Podcasteja kuuntelemalla olen paljon valmistautunut myös raskaus- ja synnytysaiheisiin. Nyt kun työmatka on hieman pidentynyt, niin matkan aikana ehtii kuunnellakin paljon paremmin, kun ei tarvitse aivan heti lopettaa! Perustelen kirjojen lukemattomuutta ja kuuntelemattomuutta siis tällä, mutta koen podcastien lisänneen yleistietoani monestakin aiheesta ja olen saanut uusia näkökulmia moniin eri aihealueisiin ihan vaan podeja kuuntelemalla! 

Kuva kesällä Hangossa, jossa käytiin Helsingistä päiväseltään.

Entä musiikillinen löytö?

Ei taida olla uusia löytöjä viime vuodelta. Olen kuunnellut mielestäni vähemmän musiikkia muutenkin, kun olen käyttänyt sen ajan podcastien kuunteluun esim. työmatkojen aikana. Musiikilla ei jotenkaan ole ollut samanlaista sijaa arjessani pitkään aikaan, enkä ole aktiivisesti jaksanut etsiä uutta kuunneltavaa. 


Mitä halusit ja sait?

Viime vuoden alkupuolella nostettiin lapsiaihe esille ja lähdettiin pikkuhiljaa sitä kohti orientoitumaan, varsinkin minä podcastieni muodossa! Ollaan onnekkaita, että kaikki meni suunnitellusti ja tulin raskaaksi silloin kuin oltiin ajateltukin. Se on isoin juttu viime vuodelta. 



Mitä halusit, muttet saanut?

Tuntuu nyt, että sain enemmän kuin uskalsin toivoakaan, kun meistä on tulossa vanhempia. Ja sain vaihdettua työpaikkaa, mikä sekin oli alkuvuonna 2022 isona toiveena. Olen saanut viime vuodelta paljon. Ehkä tähän voisi vastata jotain pikkujuttuja, mutta kaiken tämän rinnalla ne tuntuvat melko yhdentekeviltä. 


Mitä teit syntymäpäivänäsi?

Olin töissä. :D Nyt sentään kerroin asian töissä, kun vein sinne pientä purtavaa synttärien kunniaksi ja juotiin työkavereiden kanssa synttärikahvit. Käytiin Jannen kanssa puistokahvila Makiassa illalla synttärikakulla ja kiertelemässä keskustassa. Koeajoin uutta mekkoani, joka oli oikein kiva! 


Ketä kaipasit?

Jannea ja ystäviä, jotka asuvat kaukana! Onneksi useamman kanssa on nähty moneen kertaan viime vuoden aikana, mikä on ollut huippua! =) Ja myös tätin mussukkaa. <3




Mikä tai kuka sai sinut pysymään järjissäsi?

Janne, kaverit. <3 



Tässäpä mennyt vuosi pääpiirteittäin koostettuna jälleen perinteikkääseen vuosipostaukseen, jonka lopulta huhtikuun nimissä sain tehdyksi! Vuosipostaus 2023 tulee näyttämään paljon erilaiselta monen vastattavan kohdan suhteen. Mielenkiinnolla odotan, millainen vuosi tästä vielä tuleekaan! :) 


Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti