perjantai 21. tammikuuta 2022

Postaus vuodesta 2021

 Hellurei ja hellät tunteet!


Vuosi 2022 on jo hyvässä vauhdissa, mutta vielä on palattava muistelemaan mennyttä vuotta 2021. Olin jo unohtaa tämän perinteisen vuosipostauksen, mutta tätä nykyä ilman vuosipostausta ja vanhan vuoden muistelua ja koontia ei voi aloittaa uutta vuotta! Minusta tämä on todella kiva tapa päättää mennyt vuosi kaikkinensa ja startata kohti uutta vuotta uusin ja vanhoin kujein.

Kysymyksiin vastatessani katson aina edellisen vuoden vastaukset, jotta opin samalla itsekin kenties jotain uutta itsestäni. Tämä on varsin terapeuttista myös itselle! Ja toivottavasti kiintoisaa luettavaa teille. Tulee pohdittua vielä mennyttä vuotta tarkemmin, koska helposti kysymyksiin vastatessa huomaan, että muistan tietyt asiat ja olen lähes unohtanut joitakin merkittäviäkin tapahtumia! 

Tämän pidemmittä löpinöittä mennään itse asiaan. Olen alle koonnut linkit edellisvuosien postauksiin, jotka löytyvät tästä blogista. Ne löytyvät myös tunnisteella #vuosipostaus. Olen tehnyt tätä samaa postausta aiemminkin toisen blogin puolella, jota pidin entisen kämppikseni ja hyvän ystäväni kanssa, mutta niitä en enää linkkaile minnekään. =)


Edelliset vuosipostaukset:

Postaus vuodesta 2018

Postaus vuodesta 2019

Postaus vuodesta 2020


Oletko saanut uuden ystävän tämän vuoden aikana?

En sinällään uutta ystävää, mutta ystävystynyt kenties uudelleen vanhan ystävän kanssa!


Oletko tehnyt jotain tänä vuonna, mitä et ole ennen tehnyt?

Lounais-Suomessa ja Suomen länsirannikolla en ole aiemmin käynyt. Viime kesänä tuli se sivistysaukko korjattua. :D Ja minulla oli ensimmäinen fysioterapia-asiakas englanniksi!! Jännitti kyllä, mutta hänen kanssaan sujui paremmin kuin hyvin! Käänsin harjoitteiden kirjalliset ohjeet englanniksi ja kertasin vähän ammattisanastoa, mutta tuntui jopa helpommalta kommunikoida fysioterapiasanastoa englanniksi, kun tiettyjä sanoja ei tarvitse "kääntää suomeksi", koska monet ammattisanat ovat englannin kielestä johdettuja, esim. eksentrinen/konsentrinen lihastyö, fleksio/ekstensio, rotaatio, jne. Monesti suomeksi ajattelen näillä sanoilla, mutta näitä ei ole hyvä sellaisenaan käyttää suomalaisten asiakkaiden kanssa asiakastyössä, koska harvalle jalan fleksoiminen sanoo mitään. Eli käännän ulosannissani fleksion koukistukseksi, niin toisinaan tuntuu hankalammalta artikuloida suomeksi ammattisanastoa!

Ammattisanastoa oppi paljon vaihdon aikana, mutta niitä on hyvä välillä palautella käytännössä mieleen. Tämä oli hyvä onnistumisen kokemus itselle ihan jo vieraan kielen takia, mutta myös siksi, että asiakas sai vaivaansa apua ja pystyi palaamaan oman lajinsa ja normaalin arkensa pariin!


Ja osallistuin parin välivuoden jälkeen juoksutapahtumaan, kun Oulun Juoksussa tuli juostua 10km! 



Oletko seurustellut tämän vuoden aikana?

Jepjep! 6 vuotta tuli yhteistä taivalta pariskuntana täyteen marraskuussa.



Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta.

Totta kai kaikki reissut, mitä on tehty. On käyty Lapissa Saariselällä, Luostolla, Ylläksellä ja Levillä. Lounais-Suomen kesäreissulla käytiin monessa paikkaa, kuten Porissa, Turussa, Naantalissa, Saariston Rengasreitillä, Raumalla, Kristiinankaupungissa ja Kaskisessa. Pienen pojan nimiäiset, juhannus Ähtärin möksällä, pitkästä aikaa livemusiikkia Kajaanifestissä, vapun vietto kavereiden kanssa meillä, "Kanadan perheen" näkeminen Suomessa, kahdet häät!

Siinä oli taas useampi, mutta kahden kohokohdan nimeäminen tuntuu aina yhtä hankalalta, jos kyseessä ei ole selkeästi isoja asioita. Kuten viime vuonna muutto omaan kotiin ja oman alan töiden saaminen ja yrittäjyyden aloittaminen. :D Tänä vuonna menty vähän seesteisemmällä linjalla muutosten suhteen. 






Oletko riitaantunut kenenkään ystäväsi kanssa kuluneen vuoden aikana?

En ole. =)


Oletko muuttunut paljon viimeisen vuoden aikana?

Enemmän tuntui olleen muutoksen tuulia tosiaan edellisvuoden aikana eli 2020. Tuntuu, että nyt on menty vähän seesteisemmin, kuten tuossa aiemmin mainitsinkin. On opittu elämään tässä kodissa ja olen oppinut uusia asioita yrittäjyydestä ja työstäni. En koe suuresti muuttuneeni.


Oletko lihonut?

Mahdollisesti jonkin verran, mutta en koe sitä huonona asiana. En enää kilpaurheile ja treenaaminen on vähäisempää, niin on luonnollista, että keho muuttuu. Olen aina kamppaillut sen asian kanssa, että olen niin laiha ja "muodoton". Ensimmäisen kerran elämässäni olen kokenut itseni jopa naiselliseksi, kun minulle on ehkä pienen painonnousun myötä tullut niitä muotojakin! Ja tämä ei ole ollut millään tavalla huono asia, vaan olen ollut sinut muutoksen kanssa. Tietenkin aion pitää kiinni siitä, että liikun ja syön terveellisesti jatkossakin, mutta tosiaan liikoja paineita ei oman kehon muuttumisesta tarvitse ottaa. 

















Oletko saanut porttikieltoa mihinkään tämän vuoden aikana?

Joka vuosi mietin, mitä ihmettä pitäisi tehdä, että saisin porttikiellon? Mietin samaa nytkin. Tai ehkä jos alkaisi kriminaaliksi ja yrittäisi jonnekin sisään ilman koronapassia? :D Ajan hengen mukaisesti.


Oletko ollut elokuvissa yksin tämän vuoden aikana?

En yksin, mutta ollaan käyty Jannen kanssa monta kertaa leffassa loppuvuodesta! Janne osti vuoden 2020 lopussa Eazybreak rahoillaan neljä leffalippua ja koronatilanteesta johtuen leffateatterit ovat olleet välillä kiinni tai sinne ei ole tehnyt mieli lähteä, vaikka olisivatkin olleet auki. Havahduttiin syksyllä koronatilanteen ollessa parempi siihen, että liput pitäisi tosiaan käyttää. Henkilökohtaisia ne toki ovat, joten minun piti ihan itse maksaa leffalippuni. :D Kävimme katsomassa ensin Luokkakokous 3, sitten 007 No Time To Die ja viimeisenä ennen joulua Syke Hätätila-elokuvan. Yksi lippu jäi käyttämättä, koska se ehti mahdollisesti umpeutua ja nyt teatterit ovat olleet taas kiinni, niin eipä sinne ole päässytkään. Parilla viime kerralla piti näyttää koronapassia päästäkseen sisään. Oli kyllä joka kerta turvallinen olo olla elokuvissa, koska ihmisiä ei laitettu ihan vieriviereen, eivätkä salit olleet millään kerralla liian täynnä.

















Oletko ottanut tatuointia/lävistyksiä viimeisen vuoden aikana?

En ole.

Pääsin kesällä tapaamaan Kiuruvedellä minun "Kanadan perhettä" =)

Synnyttikö kukaan läheisesi?

Jannen serkulle syntyi vauva ja oltiin hänen nimiäisissään kesäkuussa. =)



Kuoliko kukaan läheisesi?

Itse asiassa kyllä, äidin täti. Hautajaisissa en ollut fyysisesti läsnä.


Missä maissa kävit?

Edelleenkin tuo koronan pirulainen vaivaa, niin ei ole paljoa päästy tänä(kään) vuonna matkustelemaan. Että ihan Suomessa on pysytelty! 





























Mitä haluaisit vuodelta 2022 sellaista, joka ei onnistunut vuonna 2021?


Viime vuonna olin kirjoittanut, että toivoisin parempaa ja normaalimpaa uutta vuotta, koska 2020 oli sellainen vuosi, jolloin piti opetella sietämään epävarmuutta, suunnitelmien peruuntumista ja töiden vaihtelevuutta koronapandemiasta johtuen. Olin toiveikas, että ehkä päästään matkustamaan, mutta mikäli ei, niin kotimaankohteet täyttävät toistaiseksi matkustushaluja. Tässä on kyllä perää, koska kotimaassa on ollut aivan ihania ja upeita paikkoja, joissa en ollut ennen käynytkään ja siksi kesällä Lounais-Suomen reissu tuntuikin lähes ulkomaanmatkalta. Kaikki oli vähän erilaista kuin kotona päin. 

Jälleen hartaasti toivon, että päästäisiin jo tästä koronasta (ja vuoden päästä pääsen taas toteamaan, että ei päästy? Toivottavasti ei). Alkaa olla jo turnausväsymystä ilmassa tämän pandemian kanssa, varmasti kaikilla. Toivon, että kesällä Helsingin reissu toteutuisi ja kaksi lykkääntynyttä konserttia saataisiin järjestettyä. Ja ehkä sinne ulkomaille joskus pääsee? Varovaisesti toivon, mutta tämänhetkisessä tilanteessa tammikuussa 2022 en vielä hätäilisi sen asian kanssa ollenkaan.

Kuitenkin JOS jokin toiveista ei liity pandemiaan, niin mieleeni on hiipinyt varovainen toive espanjan kielen opiskelusta! Katsoin Rahapajaa alkuperäiskielellä espanjaksi ja se kieli on niin KAUNIS! Meksikolainen ystäväni puhui vaihdossa perheenjäsentensä kanssa videopuheluita espanjaksi ja joskus aikanaan katsoin Serranon perhettä, ja silloinkin ihailin tuota kieltä. Motivaationi opiskella englannin lisäksi muita kieliä (paitsi koulussa tietenkin ruotsia) on ollut melko vähäinen yläasteelta saakka, koska olen kokenut englannin tärkeimmäksi ja siinä minulla on ollut paljon kehitettävää ja aivoillani on ollut haasteita kääntyä toiselle kielelle esim. koulussa, jos englannin ja ruotsin tunti ovat olleet peräkkäin. 

Kuitenkin, nyt vaihtokokemuksen jälkeen (jo 3 vuotta siitäkin!!) ja kielen käyttämiseen saamani itsevarmuuden myötä minusta tuntuu, että englannin kielen taitoni on varsin riittävä. Täydellinen se ei todellakaan ole ja aina joku osaa paremmin. Aina on kehitettävää, mutta en haekaan täydellisyyttä, vaan ennemminkin riittävyyttä! Nyt tuntuu ensimmäistä kertaa elämässä siltä, että aivokapasiteetissani voisi olla tilaa jonkun uuden kielen opiskelulle ja espanjaa pystyisin käytännössä puhumaan meksikolaisen ystäväni kanssa, vaikka Suomessa espanjan kieli on vähällä käytöllä... Samalla varovaisesti haaveilen, että joskus voisin matkustaa Meksikoon ja tällöin espanjan kielen osaamisesta olisi hyötyä.

Mutta katsotaan. Se vaatii kuitenkin aikaa ja energiaa, enkä ole opiskellut sitä ennen. Selvitin kylläkin jo, että syksyllä voisin aloittaa, jos edelleen olen kiinnostunut.



Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2021?

Ei nyt tule mitään yksittäistä päivämäärää mieleen, joka säilyisi mielessä. Ensimmäisenä tuli mieleen 12.6 ihan vain sen takia, että silloin oltiin pienen miehen nimiäisissä Virroilla ja oltiin yötä Ähtärin mökillä. Illalla oli tuulinen sää ja satoi vettä, katsottiin jalkapallon EM-kisoja telkkarista. Minua ei suuremmin jalkapallo kiinnostanut, mutta koska se oli niin harvinaista, että Suomi pääsee jalkapallon arvokisoihin ja koska sään vuoksi ei ollut muutakaan järkevää ajanvietettä, minäkin katsoin.

Pelistä tulikin historiallinen ja samalla vuoden 2021 sykähdyttävin urheiluhetki (Urheilugaala oli 13.1.2022). Tanskan pelaaja Christian Eriksen sai sydänkohtauksen kesken pelin ja lyyhistyi kentälle. Häntä jouduttiin elvyttämään ja tilanne oli varmasti kaikille paikan päällä ja tv:n ääressä olijoille hyvin hämmentävä ja pelottavakin. Siinä vaiheessa jalkapallolla ei ollut merkitystä, vaan elämällä ja kuolemalla. Onneksi hänet saatiin elvytettyä henkiin ja vietiin sairaalaan tutkimuksiin. Peli jatkui tauon jälkeen ja Suomi lopulta voitti sen. 


Vuoden suurin saavutuksesi?

Varmaan voisi sanoa tänä vuonnakin, että koronalta välttyminen ja terveenä säilyminen. Marraskuussa olin pienessä flunssassa, mutta se meni onneksi nopeasti ohi. Tammikuusta kesään asti sain rutiiniksi käydä joka viikko aamulla salilla, kun illalla en halunnut ruuhkan vuoksi mennä. Siitä tuli rutiini! Kesällä oli kaikkea muuta, niin tämä rutiini jäi pois ja elokuussa aloin ohjata Kipulihasten jumppia keskiviikkoiltaisin, joten saliaamut jäivät väliin. Kuitenkin lihaskuntotreeni 1xviikossa rutiini säilyi silloinkin. Tämä on saavutus, koska lihaskuntotreenit tahtovat jäädä vähemmälle treenien ollessa muutenkin vähäisempiä ja kestävyyslajit vievät voiton. 


















Ja suurin epäonnistuminen?

Pitkään minulle ei tullut tähän mitään erikoista mieleen, mutta sanottakoon se hetki, kun sössin jumppasalin avaimen kanssa!! Jätin KAIKKI tavarani puhelimesta, koti-, auton-, työpaikan- ja jumppasalin avaimista, rahoista, aivan kaikesta, lähtien jumppasaliin ja tietenkin ovi meni lukkoon! Siinä sai temput tehdä, että sain tavarat ulos vielä samalle iltaa. Tämä oli vielä ensimmäinen jumppakerta syksyllä, jonne ei (onneksi) tullut kuin yksi ihminen, joka tiesikin jo minun tunarointini. :D Minä jäin sitten lukuisten muuttujien jälkeen odottelemaan vartijaa ovenavaukseen ja jumppaaja päätti lähteä kotiin jumppaamaan, koska ei halunnut jäädä yksinkään paikalle.

Kahvakuulakerralla ajoin auton koulun pihalle ja kannoin kuulat sisälle. Lähtiessäni peruutin valotolppaan, eikä ollut edes pimeää. Seuraavalla kerralla katsoin tarkkaan peruutuskameraa, jonka käynnistymistä en malttanut tuolla kerralla odottaa, kun oli muka niin hirveä kiire. :D

















Kärsitkö vammoista?

Alaselkä on muutaman kerran oireillut pahemminkin. Lisäksi olkapää vaivailee ajoittain erityisesti aamuisin. Poskessa oli marraskuussa särky, jota luulin ensin hammassäryksi ja kävin hammaslääkärin päivystyksessä sen takia. Loppuviimein hampaitani hädintuskin edes koskettiin, kun kävi ilmi, että oire ei viittaa juuri mitenkään hampaaseen ja kyseessä on ehkä poskiontelot. No, se meni itsekseen sitten ohi!

Jatkuvasti johonkin kolottaa ja jos kaiken alkaa tähän listaamaan, niin saa lukea vielä ensi vuoden lopussakin sitä listaa, mutta vaivoilta ei voi välttyä. :D


Mikä oli paras asia, jonka ostit?

Grilli! Päästiin heti vappuna grillaamaan (toppatakki päällä :D) ja kesän aikana viikoittain tehtiin joku ruoka grillaamalla. Tai siis Janne grillasi.. Minusta ei ole grillimaisteria kehittynyt, vaikka omistankin grillin. :D Nyt meillä on kivat puutarhakalusteet ja sohva, niin on tosi kiva syödä terassilla! 




Kenen käyttäytyminen ansaitsisi kiitosta?

Janne ja Mari. Ne on vakiovastaukseni tähän. :D Voisin nimetä toki muitakin kavereita ja äiti on myös ihan hyvä vastaus tähän. Äipältä voi onneksi kysyä mitä vaan! Ja tämän pikkumurusen kanssa saa ainakin ajatukset muualle! <3



Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta?

Pari asiakastapausta ja muutamia muita ihmisiä, ketkä ovat välillä aiheuttaneet ahdistusta. Ei kuitenkaan jatkuvalla syötöllä eikä mitään vakavaa! 



Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Ruokaanhan sitä menee, mutta myös asumiskuluihin tietysti. Reissuihin on myös jokunen penni vierähtänyt.


Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi?

Rohkenisin sanoa, että onnellisempi! Elämä on ollut tänä vuonna kokonaisuutena seesteisempää, kun isoja muutoksia ei ole ollut. On eletty tuttua arkea, mutta mukaan on mahtunut paljon menoa ja meininkiä niin kuin meille on tyypillistä. Edelleen on hyvä olla ja jakaa arki saman, tutun ihmisen kanssa. Tuntuu, että parin viime vuoden aikana suhde on syventynyt entisestään ja on opittu toisistamme lisää, tultu avoimemmiksi monen asian suhteen ja opittu ilmaisemaan paremmin omia tunteita ja fiiliksiä. Tunnetaan toisemme koko ajan paremmin! 

















Oletko oppinut jonkin uuden taidon/kehittänyt osaamistasi jollain osa-alueella menneen vuoden aikana? 

Liikunnanohjaus ei sinällään ole itselleni uusi taito, mutta olen ainakin töiden puolesta ylläpitänyt sitä taitoa, koska en ole ohjannut missään muualla mitään pitkään aikaan. Joulun tienoilla tehtiin polttopuita Ouluun talven ajaksi ja Janne uskalsi luottaa minulle kirveen, koska oli itse kiireinen voitelemaan suksia kisoihin. En ole juurikaan toiminut kirveen kanssa ja koska olen tapaturma-altis ja teräaseita minulle harvoin kukaan uskaltaa antaa... :D mutta silloin sujui yllättävän hyvin ja opin halkomistekniikan. On siinä vielä hiottavaa, mutta voisin sanoa oppineeni uuden taidon! Ehkä uskallan ottaa kirveen toistekin käteeni. 


Rikkaampi vai köyhempi?

Ainakaan hankintoja ei ole ollut niin paljon tänä vuonna kuin edellisenä, niin ehkä rikkaampi? 


Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän? Entä vähemmän?

No keikalle ja ulkomaille olisi ollut kiva päästä, mutta ei vieläkään! Toki Kajaanifestissä oltiin, mutta pysyteltiin hyvin etäällä ihmisporukoista ja turvavälit toteutuivat hyvin. Normaalissa tilanteessa Apulannan keikan aikana oltaisiin oltu eturivissä odottamassa jo edellisen esiintyjän aikana, nyt tyydyttiin katsomaan vähän kauempaa!

Työn saralla olisin toivonut tekeväni enemmän fysioterapiaa ja vähemmän hierontaa, mutta toisinpäin se tahtoo helposti kääntyä. 

Ja vaikka reissut ovat mukavia, niin onhan me oltu aika paljon menossa vuoden aikana. Välillä tuntuu, että olisi ihan hyvä pysähtyä ja olla vaan kotona useammin, ettei aina olisi jotakin menoa tiedossa! 


Miten aiot viettää uuden vuoden?

No uusi vuosi oli ja meni! Vietettiin se ensimmäistä kertaa Oulussa meillä kotona ja oli todella kivaa ja erilaista. Meille tuli Jannen kavereita ja heidän puolisoitaan, ja lopulta meitä oli yhteensä 11 henkilöä. Onneksi kaikki olivat terveinä, niin saatiin juhlistaa uutta vuotta hyvillä mielin eikä jälkikäteen kuulunut koronatapauksista!


Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi?

Viime vuonna olin vastannut, että perua tämän koronan painamalla delete-nappia. Aivan nerokas vastaus! Mutta jotta en vastaa samaa, niin jotain pieniä juttuja ehkä, joista on tullut sitten turhankin isoja, kun on valinnut väärin tai ei ole selvittänyt asiaa ajoissa tai jotain sellaista. Tavallaan kärpäsestä tullut härkänen ihan turhaan. Mutta ei mitään selkeää yksittäistä tapahtumaa tule mieleen. 


Rakastuitko vuonna 2021?

En rakastunut, mutta edelleen rakastin samaa henkilöä. <3


Mikä oli mieluisin TV-sarja, jota seurasit?

Rahapaja on toistaiseksi paras sarja, minkä olen koskaan nähnyt. Niin nerokkaasti tehty, että aina sai vaan hämmästellä, miten monikaan asia ei ollut ennalta arvattavissa sitten yhtään.


Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan?

En vihaa ketään. =)




Mikä oli paras lukemasi kirja?

Olisi kiva lukea enemmän konkreettisia kirjoja, mutta niitä ei ole tullut luettua juurikaan. Tiedenaisten To Do: Terveys oli ehkä ainoa tavallinen kirja, jonka luin. Äänikirjana kuuntelin Annimari Kortteen elämänkerran ja se oli kyllä hyvä! Hän on kokenut paljon vastoinkäymisiä elämässään ja urallaan, mutta löytää silti elämästä paljon positiivista ja on elämäniloinen kaikesta huolimatta. Ja pystyy edelleen juoksemaan kovaa aitoja!


Entä musiikillinen löytö?

Janne löysi kesällä kavereidensa kautta Battle Beastin ja muutamia muita samantyyppisiä artisteja/bändejä ja samalla olen itsekin ne löytänyt! 



Mitä halusit ja sait?

On montakin asiaa, joita voisi nimetä. Lounais-Suomen reissusta puhuttiin jo talvella ja oli tosi kiva, että sen toteuttaminen oli mahdollista juhannuksen jälkeen Ähtäristä, kun oltiin jo vähän siellä päin Suomea valmiiksi. Oli myös haaveissa päästä mukaan Lapin lumileirille vuonna 2021 ja olen iloinen, että se onnistui! (Vaikka rankkaa oli! :D)





Mitä halusit, muttet saanut?

Normaalimpaa elämää. Kaikki vastaisi varmaan saman! Henkilökohtaisemmalla tasolla vastaisin, että apua vatsaoireisiin mistään apukeinoista, joita tämän vuoden aikana olen kokeillut. Kuitenkin käänsin ne viimeisetkin oljenkorret eli kokeilin faskiamanipulaatiota ja kävin psykoterapeutilla. Erityisesti jälkimmäiseltä sain kyllä hyviä vinkkejä arkeen, joten ei voi täysin sanoa, etten saanut apua. Mutta nämä oireet eivät lähde millään yksittäisellä jutulla, koska ne ovat niin monen asian summa! Ja ehkä sen tosiasian hyväksyminen on tärkeintä. 


















Mitä teit syntymäpäivänäsi?

Olin töissä! 25-vuotissyntymäpäivä tuntui kuitenkin sen verran merkittävältä etapilta verrattuna 24-vuotissynttäreihin, että vein kuitenkin töihin kakun. Ja ylipäänsä ilmaisin, että minulla on synttärit! Yleensä en tee niistä numeroa, mutta 25 tuntui jokseenkin merkittävältä virstanpylväältä.

Käytiin illalla syömässä pitkästä aikaa ulkona! Paikaksi valikoitui nepalilainen ravintola Sauraha. Jälkiruuilla käytiin Tähtitornin kahvilassa, jossa kumpikaan ei ollut koskaan aikaisemmin käynyt. Kyseinen kahvila on hyvin rajallisen ajan vuodesta auki eli vain kesäisin, koska se paikka olisi melko kylmä talviaikaan.


Ketä kaipasit?

Jannea silloin, kun on oltu pidemmän aikaa erossa. Lyhyet pätkät erillään tekevät lähtökohtaisesti todella hyvääkin! Lisäksi kavereita ja läheisiä, joita ei ole koronan vuoksi päässyt tapaamaan kovinkaan usein.



Mikä tai kuka sai sinut pysymään järjissäsi?

Janne, läheiset ihmiset, kaverit. <3




Se oli semmoinen vuosi tuo 2021. Ihan hyvä vuosi sinällään. Moneen paikkaan kerittiin ja monenlaista tehtiin huolimatta tästä pandemiasta. Pandemian kanssakin on opittu pitkälti elämään jo tässä vaiheessa. Muistutan, että hyvän vuoden itseisarvo ei ole se, miten paljon on saanut aikaan, vaikka usein niitä saavutuksia ja aikaansaannoksia vuoden päätteeksi listataankin. Vuosi on voinut olla oikein hyvä, vaikka ei olisi loppuviimein tehnyt juuri mitään. No, itse ajattelen että monta asiaa jäisi kokematta, jos tekisi vaan töitä ja ei liikahtaisi kotoa mihinkään, mutta kukin taaplaa tavallaan! Ja jos sinun vuotesi ei ole ollut jostain syystä kovinkaan hyvä, niin yritä silti löytää siitä hyviä puolia, koska uskon, että aina löytyy jotain hyvää! Ne voivat olla hyvin pieniäkin asioita tai oivalluksia elämästä, ehkä oppimista itsestäsi tai muista.



Tänä vuonna olen julkaissut 8 postausta. Postaustahti ei ole ollut huima, mutta kiitos blogin lukijoille! On ilo kirjoittaa ja jakaa ajatuksia teidän kanssanne silloin, kun siihen on aikaa.


Hyvää uutta vuotta kaikille! 


Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti