sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

VISIT NAANTALI

Hei! 

Olen tehnyt näitä Visit-postauksia niin kotimaasta kuin ulkomailtakin ja jakanut ne tunnisteilla #visitkotimaa ja #visitulkomaat -kategorioihin. Viime kesänä käytiin Länsi- ja Lounais-Suomen turnee, josta olenkin tehnyt postauksia jo kauan aikaa sitten - mutta kaksi postausta jäi vaan tekemättä! Ajattelin ensin, että voisinko unohtaa ne kokonaan, mutta sitten totesin, että ne ovat Naantali ja Saariston Rengastie - jotka olivat ehkä yhdet parhaimmista/hienoimmista paikoista ja ennen kaikkea kokemuksista koko reissulla! Siispä ei tullut kuuloonkaan jättää niitä pois #visit -postausten joukosta. Teen ne vaan hitaasti, mutta varmasti!

Aiemmin tehdyt postaukset näistä linkeistä:





Majoituimme Turussa Ruissalon kylpylähotellissa ja sieltä käsin kävimme Naantalissa, joka sijaitsee vain 15 km päässä Turusta. Tämä kuuluisa Naantalin kylpylä piti käydä tsekkaamassa ja kävimme sisällä vessassa (:D) joten näimme pienen vilauksen hienosta aulasta. Kävimme myös kävelemässä hotellin takana rannassa. Totesimme, että ehkä kartoitamme mukavan oloisia paikkoja tällä Länsi-Suomen reissulla, jotta voimme tulla joskus lomailemaan rauhallisemmissa merkeissä esimerkiksi Naantaliin. :D Olisi tuokin kylpylähotelli kiva käydä joskus testaamassa ihan asiakkaana.

Kävimme lisäksi ajamassa presidentin kesäasunnon pihassa Kultarannassa. Siellä olisi ollut Kultarannan puutarhan esittelykierros myöhemmin, mutta emme jääneet odottamaan, koska aikaa oli muutenkin rajallisesti. Pääasia oli kuitenkin nähdä itse Naantalin keskusta ja satama-alue. 






Naantali antoi kelien puolesta parastaan - tai koko reissuhan oli todella aurinkoinen ja lämmin. Jäätelöä syötiin joka päivä ja juotavaa sai olla mukana. Naantali osoittautui aivan ihanaksi kesäkaupungiksi! Kävelylaituri meren rannassa ja houkuttelevat ravintolat ja kahvilat sen varrella toivat saman tunteen kuin olisi ulkomailla. Siltä todella tuntui näiden koronavuosien jälkeen, kun pääsi näin ihanaan paikkaan ja kelikin oli niin lämmin, että pystyi todella larppaamaan ulkomaanreissua. Ainut asia, josta tämä mielikuvitusleikki paljastui, oli suomen kielen kuuleminen ja näkeminen ympärillä. :D




Oikeastaan vahingossa löysimme kävelyn lomassa tämän ponttonisillan, joka vei Muumimaailman portille. Sillan pääsi kävelemään päästä päähän Muumimaailmaan vievään saareen, jossa oli lipunmyynti. Ehkä joskus pitää tulla käymään Muumimaailmassakin.




Kävimme Naantalin kirkon sisällä, kun sinne oli mahdollisuus mennä. Kirkoissa on aina rauhallinen tunnelma ja siksi ne ovatkin yleensä mukavia kohteita hektisisissä turistikohteissakin. 


Oli kauniita istutuksia kaikkialla ja kukat olivat parhaassa loistossaan. Olin ihastunut Naantaliin ensisilmäyksellä! 



Käytiin syömässä Ravintola Merisalissa aivan tuon kävelylaiturin varrella. Siellä oli paljon erilaisia kalalajeja tarjolla. Söimme terassilla ja katseltiin merimaisemaa. Joku parkkeerasi isoa paattiaan laituriin ja kaikki katsoivat jännityksellä, kuinka se mahtaa onnistua. Hyvin onnistui kuitenkin. 



Vierailimme Wanhassa Naantalin Kaupassa, mutta kauppa oli aivan todella ahdas ja siellä oli kokoonsa nähden turhankin paljon ihmisiä sisällä ja täytyi olla maskit päässä helteisessä säässä, niin alkoi enemmänkin ahdistaa, joten emme viipyneet kauaa saati ostaneet mitään. Kävimme myös uudemmassa rakennuksessa Muumi-myymälässä. Oli kuitenkin kiva käydä tuossakin vanhassa kaupassa.
Kapeat kadut ja vanhat rakennukset toivat historian havinaa kaupunkiin. 




Rakkaudenpolkua pitkin nousimme Kuparivuorelle. Aluksi emme meinanneet löytää reittiä, mutta sitten ikään kuin vahingossa se löytyikin. Nousu oli aika jyrkkä! Vuorelta oli hienot maisemat merelle ja tuonne aiemmin mainittuun satamaan. Kuvassa näkyykin Naantalin kirkon torni. 




Satamasta lähtee höyrylaiva Naantalista Turkuun ja toisinpäin. Laiva tuuttasi kovaan ääneen, kun teki lähtöä. Olen käynyt höyrylaivaristeilyllä Savonlinnassa, mutta täällä emme käyneet. Risteilyä tuli tarpeeksi Saariston Rengastiellä lossimatkoilla, josta aion tehdä postauksen seuraavaksi! 



Naantali-päivän päätteeksi ostimme gelato-jäätelöä söpöstä pikkumökistä, jossa todennäköisesti kesätyöntekijä tarjoili asiakkaille käsintehtyä jäätelöä. Minulla oli tuossa kahta eri makua, mutta kuvassa näkyy etualalla vain mansikkajäätelö. Toinen maku saattoi olla nougat. 

Naantali-visiitti oli melko pikainen, mutta ehdimme nähdä kaikki, mitä oli ajatuksissakin ja ehkä enemmänkin! Auton parkkeeraus voi tuottaa vaikeuksia näin vilkkaana kesäpäivänä, mutta meillä kävi tuuri ja saimme auton lähelle satamaa. Parkki oli kylläkin maksullinen, mutta muuta tuskin oli realistista odottaakaan. Tämän parkkipaikan vieressä sijaitsi Muumimaailman Eriskummallinen Kahvila. Siinä emme käyneet, mutta jos olisimme kaivanneet kahvilaa, niin tämä olisi varmaan ollut potentiaalinen vaihtoehto. Näin sinne Pikku-Myyn kävelevän.... =) Oli ottanut ja lähtenyt Muumimaailmasta! 

Voin suositella Naantalia lämpimästi ja toivon, että pääsisin vierailemaan siellä uudelleen jossain vaiheessa elämää! Naantali oli kyllä ihana paikka varsinkin hyvällä kesäsäällä! <3


Kiitos lukemisesta! Palataan Saariston Rengastien merkeissä ja sitä kannattaakin odottaa, sillä se olikin aivan aamusta iltaan kestävä seikkailu! =)


Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti