sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Uusia tuulia uuden blogin merkeissä

Hei kaikki blogiini eksyneet!

(Vaikka hyvin todennäköisesti olettekin täällä tarkoituksella).



Päätin aloittaa oman blogin kirjoittamisen. Joku voikin miettiä, miksi emme jatka blogin kirjoittamista Marin kanssa. No, siihen perusteluja alla!

Kirjoitin 5 vuotta blogia lukioaikaisen kämppikseni (ja varasiskoni, parhaan ystäväni) Marin kanssa. Moni tuttu ja vähemmän tuttu onkin varmasti seurannut kyseistä blogia alkumetreiltä asti ja saanut todistaa, että kyllä mekin blogin kirjoittajina kehityimme viiden vuoden aikana melko lailla. Erityisesti itse sen kehityksen on huomannut, kun on vanhoja kirjoituksia lueskellut. Meillä oli Marin kanssa puhetta lukion päättyessä, että lopettaisimmeko blogin ja perustaisimme omat. Siinä vaiheessa oli kuitenkin niin paljon muutakin mietittävää ja uusien muutoksien tuulia, kun olimme lähdössä kohti uutta ja tuntematonta eri kaupunkeihin opiskelujen merkeissä (tosin samaa alaa lähdimme opiskelemaan, mutta eri kaupunkeihin). Blogin lopettaminen tuntui siinä uuden ja oudon myllerryksessä toissijaiselta ajatukselta ja toisaalta silloin piti luopua niin monista tutuiksi ja turvallisiksi koetuista asioista (joista blogi saattoi olla yksi), joten emme tainneet olla edes henkisesti valmiita yhteisestä blogista luopumaan. Tai emmehän me nytkään siitä luovu, siitä lisää alempana.

Olimme kuin paita ja peppu ja niin samankaltaisia, että minun mielestäni ei ole yhtään ihmeellistä, että olimme kiinnostuneita samasta alasta. Nyt olen onnellinen, että lähdimme kumpikin opiskelemaan fysioterapiaa, koska olemme takuulla niin omalla alallamme kuin voimme tässä elämäntilanteessa olla, mutta erityisen tyytyväinen olen siitä, että kuuntelimme sydäntämme ja tiemme erkaantuivat sitä myötä eri paikkakunnille. Välimatka ei ole syönyt ystävyyttämme.

Yhteinen blogimme siis jäi voimaan ja muutamia kirjoituksia sinne on tullut kirjoitettua myös lukion jälkeen. Nyt kuitenkin tulin siihen tulokseen, että perustan oman blogin. Entisen blogin kanssa on vietetty monta hyvää hetkeä ja se on kuin kokoelma lukioajan hyvistä muistoista ja tapahtumista. Haluan sinetöidä sen blogin arvon ja jatkaa kirjoittamista yksin. Entinen blogimme ei kuitenkaan poistu mihinkään, vaan tekstit ovat siellä edelleen luettavissa. Päätin kuitenkin, että en linkitä sitä uuteen blogiini, vaan annan sen elää rauhassa niiden kesken, jotka sitä noina aikoina lukivat. Olen kiitollinen jokaiselle lukijalle, joka blogia viiden vuoden aikana luki, koska lukijakunta vakiintui ja kasvoi mukavasti. 

Uuden blogin tarkoituksena on siis keskittyä minun kirjoitusteni ympärille. En ole pitkään aikaan kirjoittanut mitään, mikä minua ihmetyttää, koska aiemmin se oli henkireikä ja ainoa looginen tapa järjestää ajatuksiani. Ilmeisesti nyt sellaiselle asioiden jäsentelylle ei ole ollut niin suurta tarvetta. Toivon kuitenkin, että voisin jatkaa itseni ilmaisua kirjoittamalla. Ideanani on jakaa arjen tapahtumia niin kuin edellisessäkin blogissa, mutta pohjimmainen ajatus oman blogin perustamiseen lähti siitä, että lähden tammikuussa 2019 vaihtoon Kanadaan.
Ajattelin, että blogin perustaminen nyt on järkevää, koska ehdin saada lukijakuntaa ja blogia sopivasti alulle ennen tuota suurta ja jännittävää muutosta. Haluaisin kirjoittaa vaihtoaikanani blogia, koska itse tykkään lukea vaihtoblogeja ja kirjoituksia matkailusta ja ulkomaan reissuilta. Myöskin itse tässä tilanteessa toivoisin, että voisin lukea jonkun blogia, joka olisi ollut Kanadassa, samassa Saskatchewanin provinssissa tai Reginan kaupungissa, jonne olen itse suuntaamassa. Toiveeni on, että joku muu vaihdosta haaveileva, vaihdosta kiinnostunut, vaihtoon lähtevä tai muuten vain matkailuasioiden lukemisesta tykkäävä voisi saada tämän blogin kautta hyötyä omiin ajatuksiinsa ja suunnitelmiinsa, ehkä rohkeutta tuon haaveen toteuttamiseen tai mahdollisesti informaatiota, jota toivoisi saavansa tai johon ei löydä vastausta muualta.

Kuitenkin blogi tulee sisältämään asiaa myös vaihtokokemusten ja -järjestelyjen ulkopuolelta. Toivon, että mahdollisimman moni entisen blogin lukija siirtyisi lukemaan myös minun blogiani, mutta otan myös ilomielin vastaan uusia lukijoita ja toivonkin sitä, koska en pyri kuljettamaan mukanani entisen blogin historiaa ja siirtämään sitä tänne, koska en voi olettaa kaikkien lukeneen sitä. Muistutan kuitenkin entisen blogin lukijoita, että vanhoja kirjoituksia voi edelleen lukea, koska toistaiseksi se muistojen kokoelma ei ole lähdössä mihinkään.

Siispä tervetuloa liittymään lukijoiksi tai laittamaan blogi suosikkeihin, josta sitä voi käydä lueskelemassa. Asiallinen kommentointi on sallittua ja toivottavaa, pyrin vastaamaan parhaan tietoni mukaan.

Tiedän, että kyllä tästä jotain tulee, koska olen blogia aiemminkin pitänyt, mutta se on sitten asia erikseen, mitä tästä tulee! Jääkäämme mielenkiinnolla odottamaan, niin jään itsekin ;) Mitä te arvelette, oletteko innoissanne uudesta blogista? 

Terveisin,


Heidi


2 kommenttia:

  1. Mahtava juttu tämä uusi blogisi. Odotan innolla juttuja sinun elämästäsi taas !!

    VastaaPoista