sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

VISIT EDMONTON PART 1


Moikka!

Nyt on vuorossa Edmonton -postaukset kahdessa osassa, jotta yhteen postaukseen ei tule liian paljon kuvia ja/tai tekstiä. Menimme siis Calgarysta bussilla Edmontoniin, matka kesti noin 3 tuntia. Maisemissa ei ollut suuremmin ihmettelemistä matkan varrella, melko suomalainen fiilis tuli niistä pelloista! Edmontonin kaupunki itsessään sijaitsi kuitenkin melko suuren mäen päällä, mikä oli yllättävää! Jouduttiin se kerran kävelemään ylös, kun poistuimme keskustan alueelta. 

Me katsoimme, että Calgarysta lähtevä bussi menee Edmontonin keskustassa Holiday Inn -hotellin nurkalle, joten tutkimme, mikä on kyseisen hotellin hintataso. Sieltä löytyikin suhteellisen halpa neljän hengen huone, jonka varasimme kolmestaan, joten hinta ei noussut kovinkaan korkeaksi! Ikinä ei ole ollut noin helppoa löytää hotellia uudessa kaupungissa. :D Nukkumisjärjestelyt hoidimme niin, että minä nukuin Karoliinan kanssa parisängyssä ja oman kertomansa mukaan levottomasti ja vauhdikkaasti kylkeä kääntävä Monika sai ikioman sängyn. :DD





Hotellissamme oli asukkaiden käytettävissä uima-allas ja poreamme sekä höyryhuone! Menin ensimmäisenä iltana näitä testaamaan, mutta poreamme osoittautui niin polttavan kuumaksi, että teki ihan pahaa mennä sinne ja kun siellä hetken oleskeli, niin lähti viimeisetkin mehut kropasta, kun elimistö ylikuumeni. :DD Höyryhuone oli samoin niin kuuma, että höyry poltti. Suihkuun yritin mennä, mutta sieltä taas tuli jääkylmää vettä eikä saanut sammutettua, kun oli valmis. :D Oli hieman teknisiä ongelmia, mutta kyllä se oli jossain vaiheessa sammunut, kun viimeisenä iltana kävin jälleen altailla, niin tarkistin asian. :DD Kiva mahdollisuus kuitenkin käydä lillumassa altaassa, kun ei maksanut extraa. 


Tässä on Edmontonin keskustan kauppakeskus, jossa kävimme pari kertaa syömässä, koska ylimmässä kerroksessa oli suhteellisen iso Food Court, josta sai valita monen eri ravintolan antimista. 

West Edmonton Mall


Kyseessä on Pohjois-Amerikan mantereen suurin kauppakeskus ja maailman viidenneksi suurin (suurempia Lähi-Idässä ja Aasiassa). Kauppakeskuksen sisällä oli mm. jääkiekkokaukalo. 


Samassa yhteydessä oli myös kylpylä....

Ja vesipuisto...




Emme meinanneet aluksi edes löytää koko vesipuistoa kauppakeskuksesta, vaikka kyseessä olikin iso alue koko kauppakeskuksen pinta-alasta. Kertoi ehkä jotain sen koosta, mutta siellä kävellessä ei edes tajunnut olevansa niin ison laitoksen sisällä. Vesipuisto oli mahdollisesti hienoin osa koko kauppakeskusta. Siellä oli myös merileijonia! 




Kanadalainen kansallisruoka Poutine! Kertoo taas jotain pohjois-amerikkalaisuudesta, kun perinneruoka on jotakin, mihin kuuluu ranskalaisia ja mitä saa ostettua New York Fries'sta. :D Minä en pysty tätä maistamaan, koska tähän kuuluu olennaisena osana juustokastike, joka oikein leviää tuolla kaiken alla ja keskellä. :D Kauppakeskuksessa oli ainakin kaksi isoa Food Court -aluetta. 


Niin, ja jottei unohdu aivan mainita, niin kauppakeskuksen sisällä oli kylpylän, vesipuiston ja jääkiekkokaukalon lisäksi myös huvipuisto! 






Kauppakeskus oli täynnä kauniita tai muuten vain yllättäviä yksityiskohtia. Oli hienoja istutuksia, eurooppalaista katukulttuuria, värikkäitä "huoneita", kauniita seiniä, autoja, hienoja puita, patsaita ja suihkulähteitä. Ja elokuvateatterikin sieltä löytyi, mutta mitäpä sieltä ei olisi löytynyt.... :D 


Vaatteita löytyi myös, tuli siis ison maailman ihmettelyn ohessa myös harrastettua shoppailua! Ostimme Karoliinan kanssa samanlaiset housut ja Karoliina osti myös samaa kuosia olevan paidan. :DD Oltiin niin samiksia, että piti ihan ottaa yhdessä kuva! Itse en ole hirveän kukkainen ihminen noin ylipäänsä. Sovitin housuja ja totesin ensin, että ei, ei tule kauppoja. Liian paljon kukkia.
Sitten aloin kuitenkin miettiä asiaa uudestaan, sovitin niitä uudelleen ja mieleni alkoi pikkuhiljaa muuttua. Aloinkin pitää niistä, kun annoin niille mahdollisuuden! Ajattelin ensin, ettei minulla tule pidettyä niitä, kun ne ovat vähän liian kukalliset persoonalleni. No, lähdin heti seuraavana aamuna kyseisissä housuissa hotellin aamupalalle ja nyt olen lähtenyt näillä kouluunkin!! :D Eli julkiset paikat korkattu, hyvä ostos siis! Niin se elämä yllättää. :D


NHL jääkiekkopeli
Edmonton Oilers vs. New York Islanders


Tämä on Rogers Place missä järjestetään jääkiekkopelit. Varsin iso paikka. Peliin mentäessä piti kävellä useampi kerros ja siellä oli valtavat jonot metallinpaljastimen kautta. Ison maailman meininki heti ensisilmäyksellä. 

Kanadan kansallishymni. Jäähän heijastettu lippu oli upean näköinen ja katsomossa kulki iso Kanadan lippu. Todennäköisesti lipun alla olevat ihmiset eivät nähneet koko seremoniasta mitään, mutta olipahan se varmasti sen arvoista!

Ja siis, istuimme TODELLA KORKEALLA. Ihan meinasi huimata, kun mentiin niin jyrkillä liukuportailla ylöspäin, että ne olivat samalla pisimmät liukuportaat millä olen ikinä kulkenut. Oltiin niin korkealla ja katsomoiden portaat olivat niin jyrkät, että piti ihan kaiteesta tarttua. Meillä oli halvimmat paikat, mutta ne olivat oikeasti aika hyvät! Jäälle näki hyvin ja näki ylipäänsä kokonaisuutena koko hallin. Loppujen lopuksi lipuille tuli euroissa hinnaksi 36 euroa per nenä, joten ei todellakaan pahaa hintaa pulitettu näin ainutlaatuisesta kokemuksesta!


Hallissa oli suoraan sanottuna bileet pelin ohessa ja siellä oli myös soitto-orkesteri, joka soitti jotain tai lauloi "Let's go Oilers" -kannustusta, jota ihmiset huusivat myös katsomossa. Jokaisella tauolla oli jotain ohjelmaa ja saatiin nauraa kyllä urakalla, kun Oilersin maalivahti Mikko Koskinen yhdessä vaiheessa kujeili maalilla. Oilers lopulta voitti ja voi sitä riemun määrää katsomossa! Yritin koko pelin ajan taltioida maalin tekohetkeä videolle ja se meinasi jäädä tekemättä, kun maaleja ei ensimmäisen erän jälkeen tullutkaan Oilersien toimesta. He olivat pitkään tappiolla, mutta lopulta jatkoajalla posauttivat ratkaisevan maalin!



Kuva lähes tyhjästä hallista pelin jälkeen. Halli alkoi tyhjentyä melko nopeasti. Sinne mahtui muutama muukin meidän lisäksi ja halli oli kutakuinkin täynnä. Kyllä tämä Reginan jäähallin heittämällä voitti!


Kuvaa liukuportaista. En meinannut uskaltaa kaivaa edes puhelinta esille, etten pudota sitä. :D Alkuun portaiden alkupäästä ei nähnyt edes alas, kun tulimme niin korkealta jyrkässä kulmassa. 

Puljuhan se siinä!



Kun lopulta pääsimme ulos, lähdimme suunnistamaan hotellille. Se oli helppoa, koska hotellilta Rogersille oli vain kilometri ja pääasiassa vain suoraan kävelemistä. Peli oli kyllä yksi parhaimmista kokemuksistani, tunnelma oli aivan mahtava ja sitä ei voi ymmärtää kuin olemalla paikan päällä! Onneksi löytyi kaksi yhtä kahelia suomalaista kaveriksi, jotka ymmärsivät tämän NHL-konseptin. Meksikolaisella kämppiksellä oli vaikeuksia ymmärtää tämän pelin ja Reginassa pelatun pelin eroa ja sitä, miksi maksoitte tästä 54 dollaria (36 euroa), kun pääsimme Reginassa ilmaiseksi. No, vähän yhtä tyhjän kanssa selittää ihmiselle, joka ei ennen tänne tuloaan tiennyt mitä on jääkiekko, miksi halusimme kokea NHL pelin, kun olemme tällä mantereella. :D Suosittelen erittäin lämpimästi. Ei tarvitse olla mikään jääkiekkofani, me viihdyimme aivan mainiosti ja ymmärsimme pelistä aivan riittävästi, vaikka emme suuria jääkiekkofaneja olekaan!


Tässä videon pätkä ratkaisevasta maalista, jota hetkeä metsästin epätoivoisesti koko pelin ajan! Olen ylpeä, että onnistuin saamaan tämän videolle! Meni ihan kylmät väreet aina, kun yleisö reagoi pelitapahtumiin ja erityisesti maaleihin. Aivan huikeaa kerta kaikkiaan.

Edmontonin reissun toinen osa tulee tuota pikaa, koska minulla on tässä koko ilta aikaa, koska minun pitää pysytellä hereillä tänään puoleen yöhön, sillä kesäopintojen ilmoittautuminen aukeaa Suomen aikaa kahdeksalta aamulla. Minun pitää siis olla valmiina täällä puoliltaöin, kun aikaero on 8 tuntia! Siis vielä se on kahdeksan. Kun Suomessa on suoritettu kellojen siirto kesäaikaan, aikaero muuttuu 9 tunniksi, koska Saskatchewanin provinssi ei siirry kesäaikaan. Pääasiassa koko muu Kanada siirtyy, lukuun ottamatta Saskatchewania ja pieniä alueita British Columbiasta ja Quebecin provinssista. Erikoinen maailma. :D

Palaillaan!



Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti