sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

VISIT EDMONTON PART 2

Heippa!

Kuten lupasin, palailen nyt Edmontonin toisen postauksen parissa! Ensimmäisessä postauksessa oli meidän ensimmäiset päivät ja tässä on pari viimeistä. Tähän postaukseen mahtuu Royal Alberta Museum ja Muttart Conservatory. Kohta tiedätte, mitä ne pitävät sisällään!






Luimme netistä, että Royal Alberta Museum on yksi Kanadan arvostetuimmista museoista. Sisäänpääsy oli sinällään melko kallis, koska se oli 19 dollaria. Euroissa se on kuitenkin 12-13 euroa, joten no, en tiedä mikä on keskimääräinen hinta museoista. Museo oli kuitenkin melko iso ja siellä oli paljon katsottavaa, itse asiassa meillä meni siellä ainakin kolme tuntia! Siinä oli kaksi päänäyttelyä ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Ensimmäisessä oli enemmän Kanadan historiaa ja toisessa luonnontieteellisiä näyttelyitä.
Minä olen suurpiirteisempi museovierailija: katselen päälisin puolisin, mitä näkyy ja luen ehkä vähän jotain niistä asioista, jotka minua kiinnostavat, mutta en välttämättä pysähdy hirveästi lukemaan. Aivoni eivät pysty prosessoimaan niin paljon tietoa. :D Jouduin odottelemaan muita, mutta ehdin soittaa puhelunkin museon wifillä! :D 




Kivet kuitenkin puhuttelevat minua ja luonnontieteellinen puoli oli minulle henkilökohtaisesti mielenkiintoisempi. Kivistä tuli otettua ehkä turhankin paljon kuvia, mutta nämä kaikki kivet yksinkertaisesti olivat niin hienoja ja hienot kivet uppoavat minuun! Mikähän piilevä kivitutkija minussakin elää? :D





Minä aamuisin... :D 



Nämä "elävät" maisemat, joissa on syvyysvaikutelma mukana, olivat todella hienoja! Vähän meinasi alkaa päähän sattumaan, kun pitkään tihrusti tällaista seinään tehtyä syvyysvaikutelmaa, mutta todella vaikuttavan näköisiä! Näyttää kuin olisi oikeita kuvia eläimistä käynyt luonnossa ottamassa! 




Muttart Conservatory

Kyseessä on sisäkasvipuutarha, joissa jokaisessa tuollaisessa neljässä pyramidissa on yksi kasvillisuusvyöhyke. Tuonne kävely oli yhdenmoinen työmaa, kun täällä ei ilmeisesti ole suunniteltu, että ihmiset kävelevät ulos kaupungista, joten pyörätiet olivat vähän hankalasti suunniteltuja ja jouduimme kiertämään aika paljon mutkaa, koska tiestö oli suunniteltu autoilijoiden tarpeita ajatellen. Lisäksi reitille mahtui myös tietyö, jonka vuoksi meidän piti kiertää vielä lisää! Tässä vaiheessa alkoi vaikuttaa, ettei koko paikka ole auki, vaikka tarkistimme asian ennen lähtöä. Kävelimme kuitenkin eteenpäin, ja löysimme paikan sisäänkäynnin. Siinä vaiheessa sinne oli menossa yksi bussilastillinen paikallisia teinejä ja siellä oli myös autoja, joten helpotuimme tiedosta, että paikka on auki. Yritimme parhaamme mukaan vältellä heitä ja mennä eri pyramidiin kuin he. :D Voi sitä melun määrää, kun se porukka pölähti sinne rauhan keskelle! Myös työntekijä tiskillä pahoitteli, että täällä on yhtä aikaa tämä koululuokka! :D Well, eipä se teidän vikanne ole, mutta kiitos. 

Tropical pyramidi






Saatiin siis meidän tropiikkiloma Edmontonissa, kun mentiin tuonne tropiikin keskelle niin kasvillisuuden puolesta kuin lämpötilankin! 


Feature pyramidi








Feature oli vaihtuva pyramidi, jossa vaihtuu teema. Nyt siellä oli tällainen itämainen, japanilaistyylinen teema. Se oli todella kaunis ja siellä oli seesteinen tunnelma ja rauhallinen musiikki taustalla - kunnes se koululuokka pölähti huutamaan! No words needed, ilmeemme kertoivat varmasti kaiken ja poistuimme paikalta. :D

Temperate pyramidi








Tämä oli tällainen kuivemman ja kylmemmän ilmaston pyramidi. Odotimme sen olevan enemmän meille tuttua kasvillisuutta, mutta ei se kuitenkaan ihan sitä ollut. Täällä oli selvästi viileämpää kuin kahdessa edellisessä, joten kasvillisuusvyöhyke oli kuitenkin selvästi erilainen.

Arid pyramidi (aavikko)













Viimeinen pyramidi, missä vierailimme, oli aavikkokasvillisuus. Se oli myös todella upea, niin kuin nämä kaikki! Tämä oli ehdottomasti todella hyvä kohde käydä ja suosittelen lämpimästi joko Edmontonissa tai jossain muuallakin vastaavaa, oli näkemisen arvoinen!
Täältä olisi pystynyt myös ostamaan kasveja. Lisäksi oli kahvila/ravintola ja pieni matkamuistopuoti. Itse tuli ostettua postikortit. Pois seikkailimme samaa reittiä kuin tulimmekin, mutta reitti ei tuntunut niin pitkältä, kun olimme henkisesti varautuneet siihen ja reitti oli jo tuttu!

Tässäpä siis viimeinen postaus meidän talvilomaviikon kohteista! Calgary, Banff ja Edmonton tuli nähtyä viikon aikana, mikä oli jo tehokas saavutus! Uusia reissuja on tulossa kuukauden sisällä, mm. Moose Jaw, Winnipeg ja Vancouver. Stay tuned! 

Kommentteja saa heittää, jos siltä tuntuu! Kiitos lukemisesta! =)

Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti