keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Maaliskuisia kuulumisia Reginasta

Moikka lukijoille!

Ajattelin kertoilla kuvien kera, mitä maaliskuuhun on kuulunut tällä mantereella. Maaliskuu on vierähtänyt kokonaisuudessaan Reginassa, mutta reissuja on tulossa huhtikuun puolella ja 30. maaliskuuta on päiväreissu vaihto-opiskelijoille Moose Jaw'han viereiseen pieneen kaupunkiin. 

Kelit ovat lämmenneet todella nopeasti! Ensimmäisenä lämpimänä päivänä kävin hiihtämässä ja tein laskelmia täältä kymppikerroksen ikkunasta, mistä kohtaa järveä on lyhin matka mennä toiselle puolelle hiihtämään. Ylitys sujui muuten hyvin, mutta hankikantoa ei ollut, joten se oli oma työmaansa. Kuitenkin yllättävän nopeasti lyhyt matka taittui pettävällä hangellakin!




Toiselta puolelta järveä näkee meidän tornitalot todella hyvin. Oikeastaan ne näkee melkein kaikkialta, koska ne ovat niin korkeat! Ladut olivat hyvässä kunnossa tuolloin, lunta oli enemmän kuin tammikuussa, koska helmikuussa Siperian kylmyydestä huolimatta satoi lisää lunta. 

Katsokaahan nyt tarkkaan tätä kukkulaa! Lunta joka puolella, näyttää oikein talviselta ja hiihtokelpoiselta ties kuinka pitkään. Suomessa tässä kunnossa oleva latu säilyttää lumensa vielä pitkään. No, toista oli täällä preerialla...

Sama kukkula ja järvi viikon päästä: 


Että niin. Hiihtokelit ovat loppuneet reilun viikon sisällä tuosta päivästä, kun menin hiihtämään kylmän kauden loputtua. Luin ennen tänne tuloani, että kevät tulee aiemmin kuin Suomessa, mutta kyseenalaistin suuresti tuon väitteen maaliskuun alussa, kun Suomessa oli +10 ja täällä -30. Siinä vaiheessa koin myös pahimman koti-ikäväjaksoni täällä oloaikanani, koska olin niin loputtoman kyllästynyt jatkuvaan kylmyyteen. Näin kuvia Suomesta hankiaisilta ja ihmisten talvilomaviikkojen aktiviteeteista kelkkaillen, pilkkien ja makkaraa paistaen. Itse värjöttelin täällä -30 asteen pakkasessa, juuri ja juuri tarkenin kävellä asunnolta yliopistolle 100 metriä.

No, tässä vaiheessa kuitenkin tykkään Reginan säästä! Se taitaakin olla ensimmäinen kerta, kun voin sanoa todella pitäväni siitä... :D Täällä on +10 ja Suomessa sataa räntää ja koko maa hukkuu loskaan. Täällä ei oikeastaan tullut edes loskaa, koska lumi yksinkertaisesti suli vedeksi niin nopeasti! 


Tässä kuitenkin vielä muutama talvinen kuva Reginasta:



Kyllä sitä kylmyyttä kestikin. En kyllä yhtään valita nyt lämpöaallosta, joka on vienyt lumet viikossa! Kävin kyllä hiihtämässä vielä viime viikonloppuna kauempana taajamasta, ja siellä oli vielä ihan kelpo hiihtokelit. Ei kuitenkaan kauaa tätä menoa, joten viimeinen hiihtolenkki tälle talvea tuli tehtyä melko varmasti 17.3.2019. Sinne mennessä vaikutti siltä, ettei pelloilla tai yhtään missään ole enää lunta. No, ladulla sitä kuitenkin vielä oli! Alla kuva ladulta. Paikoitellen latu oli jo vähän puhki, mutta kokonaisuutena ihan hyvä vielä siihen nähden, miten vähän lunta ympäristössä on! 


Tässä on Karoliinan taltioima kuva minusta ja legendaarisesta, keltaisesta koulubussista. Tällä me opiskelijat pääsemme ilmaiseksi lauantaisin kauppaan, Real Canadian Superstoreen! :D Ensimmäisellä kerralla nauroin kaupan nimelle, ei ole ainakaan feikkikauppa, kun on ihan REAL Canadian Superstore. Se vastaa kutakuinkin Suomen pienikokoista Prismaa (koska isommissa Prismoissa on niin isot valikoimat muissa tavaroissa kuin ruuissa, että en lue tuota ison Prisman kategoriaan). 

Mentiin kyseisen ruokabussi-lauantain jälkeen Karoliinan kanssa kävelylle, kun Reginassa oli tosiaan näitä ensimmäisiä inhimillisiä päiviä ja kaunis, aurinkoinen sää. Minä pällistelin kuvassa ja esittelin Canada -lapasiani. Taustalla Legislation Building. 


Käytiin myös vaihtareille järjestetyssä curling-tapahtumassa. Saimme (ilmaiseksi) kokeilla curlingia! Se oli raskaampaa ja haastavampaa kuin kuvittelin, koska olen nähnyt sitä televisiosta. Tasapainon pitäminen oli haastavaa liukuessa curling-kiven kanssa! Oli kuitenkin todella hauskaa päästä kokeilemaan curlingia ensimmäistä kertaa elämässä!



Päätimme myös jatkaa kulttuurillista sivistymistä, kun kävimme Edmontonissa Royal Alberta Museossa. Lähdimme käymään yhtenä tiistaipäivänä Royal Saskatchewan Museossa Reginassa. Minulla ja Monikalla oli iltapäivällä tunnit ja Karoliina jätti menemättä omalle tunnilleen... :D Päästiin käymään paikallisessa museossa. Sinne ei ollut pääsymaksua (lahjoituksen olisi voinut jättää) ja siellä oli vähän remonttia meneillään, mutta kuitenkin suurin osa näyttelyistä oli katsottavissa. Se oli ihan kiva museo! Sopivan kokoinen, ei liian pieni tai liian iso. Päänäyttelyt olivat luonnontieteellisiä sekä First Nations. Alla muutama kuva museosta. 



 


Fiilis aamuisin, kun ei haluaisi jättää sänkyä. :D Ulkomuotokin muistuttaa kutakuinkin tätä eläintä. 




Museokaupasta tuli ostettua pari Regina-postikorttia, koska ne ovat vähän tiukassa eikä niitä tahdo löytyä kovinkaan monista paikoista. Lisäksi ostin Saskatchewanin ja Kanadan miniliput muistoksi.


Museovierailun jälkeen menimme vielä keskustaan, koska nyt siellä oli mukavampi kävellä, kun oli lämpimämpää. Viime kerrat ovat olleet melko arktisia. :D Kävimme myös kiertämässä muutamassa kaupassa Cornwall Center -nimisessä kauppakeskuksessa ja söimme myös lounaan Food Courtissa. 



Alimmainen kuva on kauppakeskuksen sisältä. 
Alla muutama kuva erään aamun juoksulenkin varrelta. Aina tulee bongattua jotain uutta, kun lähtee juosten liikenteeseen! Paras tapa tutustua kaupunkiin minun mielestäni missä päin maailmaa ikinä olenkin! 





First Nations University of Canada, sijaitsee ihan yliopiston ja meidän talojemme vieressä. Tämän pihassa on tiipiitä, joissa on iltaisin kauniit valot. Niistä ehkä lisää myöhemmin! 

Seuraavat kuvat ovat erään lämpimän iltapäivän juoksulenkiltä. Kävin seikkailemassa uusilla reiteillä jalkaisin ja kävin tutkiskelemassa paikallista hautausmaata. Sieltähän löytyi mm. sankarihautausmaa ja kiinalaisten oma hautausmaa.





Tässäpä vähän maaliskuisia kuulumisia täältä päin. :) Nyt pääsee odottelemaan perjantaita, jolloin on International Night! Siitä tuli sähköpostia jo ennen kuin saavuimme tänne, koska sinne saisi pukeutua oman maansa kansallispukuun tai vastaavaan. No, minulla ei oikein ollut mitään, niin en ottanut mitään mukaan. Leijona t-paita olisi kova sana, mutta en omista sellaista, niin ei tullut otettua mukaan. Sinne voi mennä myös katsomaan menoa, ei ole pakko esiintyä. Siellä on kuulemma myös päivällinen, joten ainahan ilmaiselle ruualle kannattaa mennä! Kyselinkin, onko tarjolla maidotonta, ja kuulemma jotain pitäisi olla. Perjantain jälkeen olemme viisaampia, mitä International Nightissa tapahtui! Ainakin siitä on koko lukukausi puhuttu sen verran paljon, että itsellä on ainakin jonkinmoiset odotukset tapahtumalle.


Palaillaan asiaan jälleen myöhemmin! Kiitos lukemisesta, kommenttia saa jättää, jos tulee mieleen kysymyksiä! Vastailen mielelläni esim. vaihtoon liittyviin kysymyksiin!

 
Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti