perjantai 29. maaliskuuta 2019

International Night ja vähän muutakin

Hellurei!

Ajattelin suhteellisen lyhykäisesti kertoilla kuvien kera viime perjantain International Night tapahtumasta ja ohessa myös muutamia muitakin kuvia viikon varrelta. Alla kuvia yliopiston ja meidän talomme vieressä olevan First Nations of Canadan pihassa komeilevat tiipiit, joissa on iltaisin ihanat värikkäät valot!! Meillä oli meksikolaisen kämppikseni kanssa ikuisuusprojekti tammikuusta asti mennä kuvaamaan näitä, mutta ei vaan ikinä jaksettu, kun tuli ilta ja pimeys laskeutui, vaikka silloin oli ainoa hetki mennä!

Tai siis kyllähän me kerran yritettiin tammikuussa ja yritettiin ottaa kuvamateriaalia todisteeksi, mutta arktiset sääolot olivat meitä pahasti vastaan... Puimme toppavaatteet ja lähdimme soitellen sotiin, mutta ulkona oli AIVAN HIRVEÄ lumisade, tuuli ja pakkanen. Lunta satoi päin naamaa, ulkona oli ainakin -25 pakkasta ja heti, kun otti hanskan pois ottaakseen kuvaa, sormet jäätyivät välittömästi ja meinasivat lähteä irti siltä seisomalta. Lopulta totesimme, että ehkä tullaan sitten, kun sää hieman lämpiää! Sitä saikin odotella jonkin tovin maaliskuun loppupuolelle. :D

Tässä nyt kuitenkin kuvamateriaalia todisteeksi, että me todella kävimme siellä tammikuussa! Kuvan rakeisuudesta ja sumuisuudesta voitte päätellä, että siellä satoi ihan hirveästi lunta, joka puski päin naamaa järkyttävän preerian tuulien kera ja kaiken lisäksi keli oli järjettömän kylmä. :D Aloinkin helmikuussa käyttää tägiä #siperiaopettaa, koska kylmyys veti varmasti vertoja Siperialle! Kuitenkin nyt, kun lämpöaalto iski ja lumet sulivat kahdessa viikossa ja meillä on ollut myös +15 asteen kelejä maaliskuussa, niin ei tämä preeria enää niin karulta paikalta tunnukaan! 






Tässä vähän selvempiä kuvia selkeämmässä ja lämpimämmässä kelissä. Ne ovat kyllä todella upeita! 





International Night tapahtui 22.3.2019. Siellä oli aluksi ruokailu ja sen jälkeen alkoi ohjelma. Ohjelmaan kuului eri maalaisten opiskelijoiden ryhmäesityksiä, Student Idol-kilpailu, jossa opiskelijat lauloivat ja esittivät jonkin taidon, kuten tanssin tai päällä seisontaa tai jotain vastaavaa sekä Cultural Fashion Show, jossa opiskelijat saivat esiintyä muotinäytöksessä omien kulttuurivaatteidensa kanssa. Tästä tosiaan tuli sähköpostia hyvissä ajoin ennen lähtöä, jotta ihmisillä oli mukana nämä kaikki kulttuurivaatteet. Minulla ei hirveästi suomalaisuuteen liittyviä vaatteita ole, joten laitoin vain Edmontonista ostamani paidan, jossa on sinivalkoiset värit (sekä mustaa :D). Karoliinalla oli Suomi100 paita ja Monikalla Kortepohja Bingo-paita, haha. :D 


Nautin kyllä tapahtumasta todella! Opiskelijat olivat todella taitavia ja sain ihaillen katsoa heidän esiintymistään! Kesken tapahtuman minut myös valtasi valtavan suuri kiitollisuus, että saan kokea tämän uskomattoman hienon monikulttuurisuuden ja olla osa sitä, koska kulttuurit ovat vaan niin hieno juttu!

Meksikolainen kaverini esiintyi muiden meksikolaisten kanssa ja se oli myös todella mukavaa! Tapahtuman jälkeen otimme kuvia, joista suurin osa oli täysin julkaisukelvottomia ja pisti itsenikin miettimään, mikä ihme meitä oikein vaivaa... :D Tässä alla parhaimmat otokset niistä: 

Tämä oli vähiten paha kuva niistä pahoista, mutta naurettiin tälle todella paljon! Hyviä kuvatekstiehdotuksia oli mm. "Ilmeeni, kun joku luulee sua ruotsalaiseksi/saksalaiseksi/norjalaiseksi..." tai "Ilmeeni kun tajuan, että huhtikuu alkaa ensi viikolla." :D



Tässä minä ja meksikolainen kämppikseni Maricris. Kuvat olivat mahtavia, tulee hyvälle mielelle näitä katsoessa! :D






Kävimme lauantaina Karoliinan ja Monikan kanssa suomalaisporukalla leffateatterissa katsomassa Captain Marvel. En ole katsonut kyseisiä elokuvia aiemmin, mutta ymmärsin oikein hyvin ilman etukäteistietoja asiasta, vaikka ehkä ymmärtäisin muutamia yksityiskohtia ja juontenkäänteitä paremmin, jos olisin perillä aiempien leffojen osalta. Tuli kuitenkin käytyä samalla leffassa Kanadassa, joten senkin voi vetää koettujen asioiden listalta yli!

Leffateatterissa oli myös huikeat nojatuolit, joita pystyi itse säätämään. Totesimme, että se lienee kompensaatiokeino korvata sitä, ettei leffateatteri ole alhaalta ylöspäin nouseva niin kuin Suomessa. Kuitenkin siinä oli oikein mukana ottaa hyvä asento ja löhötä, joten suosittelen Suomeenkin samanlaista mukavuuden tasoa!


Ja kyseinen Real Canadian Superstore on yleinen supermarket-kauppaketju täällä perukalla, ja tuossa kaupassa lähinnä tulee ruokaostokset tehtyä. Walmartissa olen käynyt muutaman kerran, mutta tuo kauppaketju on yleisin ruokaostosten tekopaikka. Myös lauantain ruokabussi ajaa meidät tuohon kauppaan (tai ei kirjaimellisesti juuri tuohon, mutta kyseisen ketjun kauppaan). 



Nämä kuvat ovat viikon varrelta juoksulenkiltäni. Järvi sulaa kovaa vauhtia, mutta hitaammin kuin ympäristöstä ovat sulaneet lumet. Taisin aiemmin talvella laittaa kuvan asunnoistamme talviseen aikaan pimeään vuorokauden aikaan, mutta ajattelin nyt ottaa keväisemmän kuvan valoisan aikaan. Asumme oikeanpuoleisessa tornissa, mikä on West Tower.


Tässäpä päälisin puolin tapahtumia viikon takaa. Tänään on vuorossa Latino Night ja huomenna vaihtarireissu pienempään lähikaupunkiin tunnin päähän Moose Jaw'han! Sitä odotankin innolla, koska menemme paikalliseen nähtävyyteen, Moose Jaw tunneleihin ja saamme myös vapaa-aikaa kierrellä kaupungissa ennen pois lähtöä.

Palaillaan myöhemmin, mitä Moose Jaw'lla oli tarjottavanaan! Ainakin nimen perusteella en odottaisi liikoja (lähes suora suomennos: Hirven leuka :D), mutta ei anneta ulkokuoren hämätä!

Hyvää kevättä lukijoille! 


Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti