tiistai 2. huhtikuuta 2019

VISIT MOOSE JAW

Hei taas!

Aika päivitellä blogin puolelle viime viikonlopun Moose Jaw'n reissusta! Olimme siis päiväseltään lauantaina 30. maaliskuuta vaihtarireissulla viereisessä 33 000 asukkaan kaupungissa Moose Jaw'ssa noin tunnin ajomatkan päässä. Kaupunki on siis pieni, vaikka näin 8 000 asukkaan kaupungista kotoisin oleva, 4 000 asukkaan pikkukunnassa neljä vuotta lukiovuotensa viettänyt tyttö luokittelisi paikan jo melkoiseksi menomestaksi! No, Reginan rinnalla Moose Jaw kuitenkin kalpenee ja huomasi kaupungin koon katukuvastakin. Paikka vaikutti tyypilliseltä pohjoisamerikkalaiselta pieneltä kaupungilta, mitä on ehkä elokuvissa nähnyt. Tykkäsin kyllä tästä paikasta! Siinä oli jotain ainutlaatuista pienen kaupungin ilmettä. Pidin erityisesti pienistä yksityiskohdista katukuvassa, koska Reginan keskusta on melkoinen kivikylä eikä siellä jotenkaan ole hirveästi yksityiskohtia. Se tuntuu melko pelkistetyltä. Pidän yksityiskohdista!

Siirrytään nyt kuitenkin Moose Jaw'han!





Moose Jaw'n tärkein ja ehdottomin nähtävyys on Moose Jaw'n tunnelit. Tunneleihin liittyy pari tarinaa, jotka tiivistän lyhykäisesti sillä perusteella, mitä löysin netistä eri lähteistä.

"Kaupungin alla on laaja tunneliverkosto, jota Yhdysvaltain kieltolain aikana käytettiin salakuljettamaan alkoholijuomia ja elää myös epävarmoja tietoja siitä, että gansterijohtaja Al Capone olisi vieraillut kaupungissa." (Wikipedia: Moose Jaw)

"1900-luvun alussa Kanada otti käyttöön pahamaineisen kiinalaisia maahanmuuttajia koskevan henkilöveron, koska kiinalaisten pelättiin vievän paikallisten työt. Koska kiinalaiset pelkäsivät eivätkä pystyneet maksamaan veroa, heidän oli pakko paeta maan alle. Kokonaisia perheitä asui tunneleissa ja työskenteli ruokaa ja muita tarvikkeita vastaan maan pinnalla olevissa paikallisissa yrityksissä vuoteen 1920 saakka. Silloin maanalainen sokkelo sai uuden käyttötarkoituksen: koska tunnelit olivat lähellä Yhdysvaltoja, niiden kautta salakuljetettiin kieltolain aikaan alkoholia Kanadasta Yhdysvaltoihin. Salakuljetusoperaation takana kerrotaan olleen itse Al Caponen, mutta sitä ei ole koskaan voitu todistaa." (Momondo: 9 maailman parasta salaista maanalaista kaupunkia)

Suosittelen kohdetta lämpimästi, jos jossain elämässä eksyy Reginaan tai Moose Jaw'han. Tunneleissa ei saanut ottaa kuvia ja kierros oli järjestetty omanlaiseksensa elämykseksi. Ja jos totta puhutaan, kuvat eivät olisi päässeet oikeuksiinsa, koska tämä on sellainen asia, mikä täytyy kokea. 




Kierroksen jälkeen aloimme olla jo nälkäisiä, joten suuntasimme syömään. Menimme Houston Pizzaan ja pizzat olivat aivan taivaallisen rapeita ja kuohkeita! Todella mahtavia. Otin jääteetä, johon olen ihastunut täällä ollessani, koska sitä saa lähes kaikkialta. Suomalaiset kokivat myös mullistavan asian, kun täällä saa kuulemma ravintoloissa ilmaisen lasin uudelleen täytön! Me säästelimme juomiamme ruokailua varten, mutta meksikolainen ja yhdysvaltalainen kaveri joivat omansa nopeasti. Sitten selvisi, että saadaan täyttää lasi ilmaiseksi ilmeisesti niin monesti kuin haluamme! Jo on markkinat tällä mantereella! :D





Vierailimme syönnin jälkeen paikallisissa lahjatavaraliikkeissä, mitä oli selkeästi enemmän kuin Reginassa! Itse asiassa emme ole nähneet ainuttakaan, vaikka kyse on isommasta paikasta! Kuitenkin Moose Jaw'n tunnelit keräävät ilmeisesti turisteja pieneen kaupunkiin. Oikeastaan paikalliset matkamuistomyymälät olivat ruuhkaisia Reginan vaihto-opiskelijoiden toimesta... :D



Kuvia Moose Jaw'n katukuvasta. Ydinkeskusta oli melko nopeasti kierretty ja menimmekin loppuajasta istumaan Tim Hortonsiin, koska osa porukasta oli väsynyt kävelyyn. Me suomalaiset olemme tunnetusti tottuneet kävelemään vaikka maailman tappiin, eli meillä oli vielä voimia jäljellä! Kaikilla ei ole ehkä ihan samat edellytykset kävelyn määrään liittyen. Kävelimme talvilomaviikolla muistaakseni 50 kilometriä.... :D Viiden maissa lähdimme kohti Reginaa.


Matkalla kävimme kuitenkin moikkaamassa Mac the Moose -hirvipatsasta! Kyseinen patsas on ollut maailman suurin hirvipatsas, mutta nykyään Norjassa on Mac the Moosea isompi hirvipatsas. Se ei kuitenkaan ole yhtään niin tyylikäs kuin tämä alkuperäinen! Moose Jaw'n ihmiset ovat pohtineet, miten he voisivat isontaa Mac the Mooseaan, jotta se olisi taas maailman suurin. No, mahdollisesti se on ainakin maailman hienoin ja lähes suurin! :D Jos olet norjalainen, Mac the Moose ei ehkä halua tavata sinua. :D

Reissulta tarttui myös mukaan vähän tavaraa. Postikortin olen pyrkinyt ostamaan kaikkialta, vaikken niitä lähettäisikään. Haluan laittaa ne kaikki seinälle, kun palaan kotiin. =) Moose Jaw'ssa oli melko huonoja postikortteja enkä oikein tykännyt niistä, joten piti tyytyä kyseiseen. Vasemmalla on Saskatchewan magneetti, joka on kyseisen provinssin muotoinen suorakulmio. Lisäksi ostin Maple teetä ja vaahterasiirappi-tikkarin. Oikealla on ilmainen esite tunneleista, joka piti poimia mukaan, koska kaikki ilmainen, mikä ei huuda, pitää tietenkin ottaa, vai kuinka? :D


Illalla oli ihana pinkki taivas, mikä ei voi tarkoittaa kuin hyvää asiaa! Pinkki taivas on ihana! Katsoimme meksikolaisen kämppiksen kanssa Beauty and the Beast -elokuvan illan ratoksi. Se ei ollut piirretty versio Kaunottaresta ja Hirviöstä, vaan ns. näytelty versio. Tykkäsin siitä, koska kyseisen piirrettyversion katsomisesta on vierähtänyt tovi ja kyseistä uudempaa versiota en ole nähnytkään! Englanniksi elokuvan katsominenkaan ei ole enää paha juttu!

Kiitos lukemisesta ja mielenkiinnosta!
Kommentteja tai kysymyksiä saa jättää!

Palaillaan jälleen, todennäköisesti Winnipegin parissa. Sinne suuntaamme tämän viikon perjantaina viikonloppureissulle suomalaisten kanssa. Seuraavalla viikolla Vancouver kutsuu minua!!

Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti