lauantai 28. huhtikuuta 2018

VISIT AMSTERDAM

Seuraavaksi vuorossa Amsterdamin parhaimmat nähtävyydet ja kohteet, joissa kannattaa käydä, jos matkustaa sinne. Kukaan ei ollut mitään mieltä siitä, oliko edellinen postaus Pariisista mukava vai ei, joten päätän jatkaa samalla linjalla, koska se oli nopea ja kiva tehdä. Edelleen saa kertoa muitakin kohteita, mitkä ovat näkemisen tai kokemisen arvoisia paikkoja Amsterdamissa, jossa en ole itse käynyt! Tässä tulee itsellekin kertausta nähdyistä paikoista ja muisteltua hyviä hetkiä.


1) Muista, että Amsterdam itsessään on jo nähtävyys
(vakuutan itse kaksi kertaa siellä käyneenä)


2) Dam Square (Damin aukio)



Madame Tussaudissa eli vahakabinetissa olisin mielelläni käynyt, mutta tehtiin valinta sen tai kanavaristeilyn välillä ja päädyimme risteilyyn. Damin aukio on keskuspaikka, johon voi myös ilmestyä yön aikana tivoli, jos sattuu olemaan kaupungissa oikeaan aikaan vuodesta. Me olimme, mutta sitä ei ehditty avata ennen kuin lähdimme!


3)Westerkerk


Hyvä maamerkki suunnistaessa, koska kirkon torni näkyy kauas. Itse ainakin opin suunnistamaan tuon tornin perusteella jossain määrin.



4) Fault in Our Stars -elokuvan penkki

Raihnainen kuin mikä ja etsittiin sitä ihan töikseen, mutta ei sitä muuten olisi nähtävyydeksi tunnistanut, jos siihen ei olisi kiinnitetty lukkoja ja jos sen vieressä ei olisi pyörinyt muitakin turisteja ottamassa kuvia halkeilleesta penkistä. Liityttiin samaan kööriin. :D

5) Rijksmuseum ja Museumplein
EHDOTON KOHDE!



 



Musemplein on ehdoton kohde, jos aikaa vain riittää kiertämiseen. Meillä vierähti pari tuntia kepeästi tuolla alueella, kun siellä oli niin ihanan näköistä, paljon katseltavaa ja mukava istua vain.


6) Anne Frankin patsas



7) Anne Frankin talo

Anne Frankin talo on suosittu kohde ja ensimmäisellä kerralla lähinnä ihmettelimme, mihin ihmiset jonottavat. Toisella kerralla tiesin, mihin jono johtaa ja yritimme katsoa netistä, saisiko sinne lippuja, mutta olimme auttamatta pari kuukautta myöhässä! Eli jos Anne Frankin talon sisälle tahtoo, kannattaa olla ajoissa lippujen kanssa.

8) Vanha kaupunki Jordaan






9) Vondelpark







Jos olisi ollut enemmän aikaa, jaksamista ja majapaikka lähempänä, niin tässä puistossa olisi tullut vietettyä varmasti enemmänkin aikaa. Oltiin kuitenkin kävelty kartan toiseen äärilaitaan saman päivän aikana, joten energiaa puiston kiertämiseen ei enää löytynyt, kun piti taivaltaa vielä takaisinkin.

10) National Ballet ja Amsterdam-kirjaimet


11) Albert Cuypmarkt

Kyseessä on kauppakatu, jossa on paljon myyjiä. Kadun nimi piti etsiä Google-haulla ja käyttää kopioi-liitä -tekniikkaa, koska kyseinen nimi ei oikein taittunut suomalaisen suuhun eikä kirjainten järjestys ole jäänyt selvästi mieleen. Waterlooplein oli vastaavanlainen paikka, mutta enemmän kirpputorityylinen. Vinkit näihin saatiin hotellin vastaanottovirkailijalta, muuten olisi todennäköisesti jäänyt käymättä molemmissa, jos ei oltaisi vahingossa löydetty. Kuitenkin suurin osa nähtävyyksistä ja kivoista paikoista löytyykin reissun päällä yleensä vahingossa.


12) Red Light District, Punaisten lyhtyjen alue





























Prostituutio ja kannabis ovat laillisia Hollannissa. Kannabista myydään kaupoissa myös suklaan muodossa ja prostituutio on sallittua Punaisten lyhtyjen alueella.

12) Kanavaristeily

 Ehdoton suositus, jos aikaa vain riittää lähteä risteilemään kanaviin!

 13) Hollantilaiset (oranssit) puukengät
S


Puukenkiä löytyy kaikkialta: et voi olla löytämättä niitä mistään kaupasta (ihan tosi, voit melkein mistä vain löytää puukenkiä kaikissa eri kokoluokissa tai avaimenperinä tms.). 

14) Amsterdam Centraal, päärautatie-asema


Ehkä siistein juna-asema, minkä olen koskaan nähnyt ja voin melkein lyödä vetoa, että se on hienoin, minkä tulen koskaan näkemään, koska mikään ei voi pistää paremmaksi tätä verkkokalvoilleni pinttynyttä maisemaa. Feels like home. Valkoisesta rannassa sijaitsevasta rakennuksesta lähtee kanavaristeilyjä, me lähdimme siitä. 

15) Vilkkain pääkatu Damrak




 


Tässä päälisin puolin esiteltynä Amsterdamin parhaat palat, joita kyllä riittää! Jos päädyn Amsterdamiin vielä kolmannen kerran, kävisin ehkä Amsterdamin eläintarhassa, vahakabinetissa ja Anne Frankin talossa. Lisäksi haluaisin matkustaa lyhyen junamatkan päässä sijaitsevaan Haagaan. Voi olla, että en kävisi ehkä kaikkialla edellä mainituissa, mutta tekemistä ja näkemistä kyllä riittäisi vielä kolmannellekin kerralle! Hollannissa on oman kokemukseni perusteella hyvät junayhteydet ympäri maata ja junalipun ostaminen on helppoa rautatieaseman automaatissa. Juna-asemalla on myös matkatavaroiden säilytyslokeroita, jonka voi maksaa pankkikortilla.

Mitä ajatuksia heräsi Amsterdamista? =)



-Heidi


4 kommenttia:

  1. Oi Amsterdam, huippupaikka! Viime kerta oli aivan liian pikainen visiitti eli pakko päästä minunki joskus vielä uudestaan!

    -ella <3
    P.s. huippuja on kans nää sun Visit-postaukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, syksyllä näit pintaraapaisun! Pitää lähtee joskus uudelleen reissuun ;) Ja mukava juttu, kiva on ainakin itsestä tehdä näitä, toivottavasti on kiva lukeakin!

      Poista
  2. Nämä postaukset on kyllä huippuja.
    Näistä saa sen oikean kuvan paikoista. Kun matkatoimistojen kuvaukset ei aina anna sitä oikeaa kuvaa kuitenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä palautteet ovat kyllä parhaita, tietää että joku lukee ja hyötyy näistä :) Kiitos paljon, mukava kuulla!

      Poista