sunnuntai 6. toukokuuta 2018

VISIT EINDHOVEN & BRUSSELS

Nyt on vuorostaan esittelyssä Eindhoven, mutta myös Brysseli. Liitän sen vuoksi Brysselin samaan postaukseen, koska vierailin siellä niin vähän aikaa, etten ehtinyt käydä kovinkaan monessa paikassa ja siksi en voi antaa kovin luotettavaa yleiskuvaa kaupungista ja omassa postauksessaan Brysselistä ei saisi kovinkaan paljoa irti.

MUST TO SEE IN EINDHOVEN


1) Eindhovenin rautatieasema

Hienompiakin rautatieasemia olen nähnyt, mutta ihan mukava käydä tsekkaamassa. Kuitenkin luulen, että suurin osa turisteista saapuu rautateitse Eindhoveniin niin kuin mekin teimme, joten asema tulee nähtyä saapumisen yhteydessä.



2) Sint-Catharinakerk



Suosittelen käymään myös kirkon sisällä, sisäänpääsy oli ilmainen.



3)America Today -vaatekauppa


Vaatekauppa oli liian kallis minun kukkarolleni, mutta sen ulkoasu oli erikoinen ja siksi se menee nähtävyydestä!

4) De Blob

Eindhovenin ytimessä sijaitseva erikoinen lasirakennus, jonka toinen julkisivu näyttää siltä kuin sen kylkeen olisi lentänyt kivi ja se olisi mennyt ruttuun! Itse asiassa pakko myöntää, etten tiedä mikä tämä rakennus on, koska tarkoitus oli käydä sisällä, mutta jäi lopulta käymättä, koska yksinkertaisesti unohdettiin!


5) Marathon Eindhoven

 

Voin suositella erityisesti kestävyysjuoksun ystäville Eindhovenin maratontapahtumaa, se oli itselleni ensimmäinen juoksukilpailu ulkomailla. Porukkaa riitti koko matkaksi, vaikka isompiakin tapahtumia on pääkaupungeissa, kuten Lontoo tai Amsterdam Marathon. Järjestelyt toimivat hyvin. Alankomaissa maasto on ainakin tasaista, joten ylämäkiä ei kannata pelätä! 


6) Ostoskatu


Tämän Keizersgracht -pääkadun varrella sijaitsee valtaosa kaupoista, ravintoloista ja kuppiloista. Myös Sint-Catharinan kirkko sijaitsee tämän kadun varressa.


7) Paikallinen hautausmaa


Ei ensimmäisenä tulisi mieleen suositella paikallista hautausmaata, mutta yllätyin itsekin, miten hyvin se kävi nähtävyydestä! Hautausperinne oli erilainen kuin Suomessa tai sitten kyseessä oli rikkaiden ihmisten hautausmaa, koska haudat olivat melko isoja ja prameita. Pensaat ja puut olivat myös leikattu siististi.


8) Church of the Sacred Heart



Kirkko voisi olla näkemisen arvoinen sisältäkin, mutta olimme liikenteessä joko liian varhain tai sellaisena päivänä, jolloin kirkko ei ollut auki. 

9) Market Square

Tällä aukiolla oli kymmenen kilometrin maaliintulo ja silloin koko aukio oli aivan täynnä ihmisiä, kojuja ja telttoja. Muulloin se oli melko rauhallinen. Päiväsaikaan otettua kuvaa minulla ei ollutkaan, mutta kuten kuvasta näkyy, aukio on kaunis myös pimeällä.



SOMETHING TO SEE IN BRUSSELS



1) Rautatieasema

Rautatieasemasta on helppo aloittaa varsinkin, jos saapuu kohteeseen rautateitse. Totta puhuen rautatieasema ei ollut mikään nähtävyys, vaan itse asiassa se on aika ruma. Lisäksi Brysselissä oli lentokentällä ja metrotunneleissa pommituksia pari viikkoa aikaisemmin, joten rautatieaseman vartiointi oli tehostettua ja monet metrotunnelit suljettu. Kaupunki oli täynnä armeijapukuisia vartijoita isot aseet olallaan.




Joten note for you: Jos haluat saada paremman ensivaikutelman ja totuudenmukaisemman yleiskuvan Brysselistä, suosittelen tähtäämään oman vierailusi johonkin muuhun ajankohtaan kuin pari viikkoa pommitusten jälkeen. Voin sanoa kokemuksesta, että vartioinnista huolimatta oli hieman turvaton olo ja paikasta ei jäänyt kovinkaan hyvä ensivaikutelma.



2) Rautatieaseman lähiseutu




Olen pahoillani etten tiedä näiden rakennusten nimiä, koska vierailin kaupungissa muutaman tunnin ajan lähinnä kiertelyn ja sivistyksen vuoksi. Fiilis ei ollut paras, koska olo oli hieman turvaton ja luulimme, että Marin puhelin on mennyt rikki ja alimmaisen kuvan aukiolla masennus oli huipussaan! No, siitäkin selvittiin ja puhelin ei ollut edes rikki... :D



3) Grand Palace -pääaukio







Tämä oli parhain nähtävyys Brysselissä, mitä itse ehdin kaupunkia näkemään. Suosittelen käymään, jos kaupungissa liikkuu. 


4) Manneken Pis, Pissaavan pojan patsas


Mari oli tutkinut netistä, että Brysselissä on tällainen nähtävyys ja se oli kävelymatkan päässä tuolla puolella kaupunkia, missä liikuimme. Niinpä päätimme käydä katsomassa tämän nähtävyyden, mutta olimme kävellä ohi, koska emme turistimeren takaa nähneet koko patsasta. No, yleisesti ottaen patsaasta tulee mielikuva, että se olisi sentään niin iso, että sitä ei voisi olla näkemättä. Tämän patsaan korkeus oli 60 senttiä ja netissä kerrotaan sen olevan brysseliläinen henkisen vapauden symboli. Alun perin kyseessä on ilmeisesti ollut vedennoutopisteeksi tarkoitettu kaivo (kiva varmaan ollut hakea vettä kaivosta, jossa on poika pissalla :D). Näin kertoo Wikipedia.


5) Iso torvi
(kyseessä ei luojan kiitos ole virallinen nimi)




























Valitettavasti en taaskaan osaa sanoa mikä tämä on, mutta nimesin sen äskettäin isoksi torveksi, joka ei toivottavasti ole sen oikea nimi, koska se olisi hirveää! :D Torveen pystyi huutamaan sydämensä kyllyydestä ja ääni tuli ulos vaimeana. Varmasti oivallinen paineiden ja vihan purku keino käydä huutamassa keskellä kaupunkia torveen ilman, että kukaan siitä häiriintyy!


Tässä oli päälisin puolin esitelty Eindhoven ja Brysseli. Toivottavasti saitte jonkinlaista kuvaa kaupungeista näiden esittelyjen perusteella. Myönnän, ettei oma yleiskuvani Brysselistä ole kovin laaja eikä vaikutelmakaan ole järin hyvä. Näin vain murto-osan tuosta isosta bisneskaupungista ja olisin mielelläni nähnyt EU-rakennukset, mutta ne olivat toisella puolella kaupunkia ja aika oli rajallista, koska kanaalin ali kiitävä Eurostar -junamme lähti Englantiin samana iltana. En tuolla perusteella mielelläni matkustaisi uudelleen Brysseliin, mutta on hyvinkin mahdollista, että se on viihtyisämpi toiselta puolelta kaupunkia ja muuna ajankohtana kuin tuolloin vartioinnin ja epävarmuuden keskellä. Jos teillä on kokemuksia Brysselistä, kertokaa ihmeessä! Otan mielelläni kommentteja vastaan.


Eindhovenista taas tykkäsin enemmän. Se on Alankomaiden viidenneksi suurin kaupunki, mutta ei kuitenkaan järkyttävän suuri. Se ei ole ehkä oivallisin turistikaupunki monessakaan suhteessa, ensinnäkään kokonsa puolesta, koska paikka on melko pian kierretty. Yritin myös etsiä postikortteja ja muutaman kortin löytäminen oli työn takana, koska sellaisia ei ollut myynnissä ja mitään turistikauppoja ei ollut. Myöskin netistä oli vaikeaa löytää nähtävyyksiä Eindhovenista, koska niitä ei ollut niin paljon kuin esimerkiksi Amsterdamissa. Viimeisenä päivänä nähtävyydet olivat itse asiassa kierretty ja piti keksimällä keksiä tekemistä, koska energiat olivat lopussa juoksutapahtuman vuoksi ja emme ihmeempiä jaksaneet. Muussa tilanteessa olisimme lähteneet käymään junamatkan päässä olevissa kaupungeissa, varteen otettavia vaihtoehtoja olisivat olleet Hertogenbosch ja Maastricht. Eindhovenissa on mm. fysioterapian koulu, jonne meidän koulustamme olisi voinut hakea vaihtoon, ja arvelenkin sen olevan melko passeli opiskelijakaupunki oman kokemukseni perusteella.

Heräsikö ajatuksia, onko omakohtaisia kokemuksia? Jakakaa ihmeessä niitä! =)

Terveisin,

Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti