maanantai 14. toukokuuta 2018

Letter of acceptance / Hyväksymiskirje Reginasta

Hei lukijoille!

Ajattelin Visit -postausten väliin änkeä taas yhden vaihtopostauksen, koska minulla on uutta informaatiota siihen liittyen. Visit-postauksia on vielä useampi tulossa, joten pysykää linjoilla!
Kuten otsikkokin jo kertoo, olen saanut Reginasta virallisen hyväksymiskirjeen! Se tuli lauantaina 12.5. eli sen tulemisessa kesti kauemmin kuin luvatut pari viikkoa. Sieltä päin tuli yhteydenottoa sähköpostitse jo aiemmin, jossa olikin minun mielestäni enemmän informaatiota kuin tässä varsinaisessa hyväksymiskirjeessä. Olin omatoimisesti yhteydessä kv-palveluihin, jolloin sain jo opiskelija ID-tunnukseni ja muuta hyödyllistä informaatiota. ID-tunnuksen avulla voi mm. rekisteröityä ja tehdä asuntohakemuksen. Sitä tarvitsee myös jatkossa moniin asioihin, kuten kurssi-ilmoittautumisiin.
Hyväksymiskirjeeseen pyydettiin vastaamaan, jotta he tietävät, että se on tavoittanut opiskelijat. Mukana oli kaksi liitettä, joista toisessa oli kerrottu mm. opiskelija ID-tunnus, vaikka minulla jo se olikin, ja yleisiä asioita, kuten mihin on tullut hyväksytyksi.

Degree Program of Study to be taken:
Faculty:  Kinesiology & Health Studies 
Major:   Non-Applicable
Duration of Program:  One Semester Exchange Program 

 


Sähköposti sisälsi myös salasanan UR (University of Regina) Self-Service -palveluun. Kuitenkin sähköpostissa kerrottiin, etteivät vaihto-opiskelijat voi rekisteröityä itse palveluun, vaan tarvitsemme siihen ja kurssi-ilmoittautumisiin oman tiedekuntamme opinto-ohjaajan apua. Kuitenkin viestissä painotettiin, ettei meidän opiskelijoiden tarvitse olla yhteydessä Kanadaan päin, vaan he ovat meihin yhteydessä sieltä päin. Talvilukukaudelle 2019 ilmoittautumiset aukeavat mitä todennäköisimmin vasta marraskuussa, joten ne eivät ole tämän hetken asia. Viestissä myös muistutettiin pakollisesta vaihto-opiskelijoiden orientaatioinfosta, johon tulee ilmoittautua, mutta vuoden 2019 lukukauden osalta ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin ja siitä laitetaan myöskin sähköpostia, kun asia on ajankohtainen. Jos olisin lähdössä syyslukukaudella 2018, asiat olisivat nyt ajankohtaisia minulle.

Toisessa liitteessä oli kerrattu, mitä tulee muistaa huolehtia.

1) VIISUMI
Viisumiasian olen kuitenkin monesta lähteestä tarkastanut, ja Kanadassa saa oleskella ilman viisumia 6 kk, joten minun ei tarvitse siitä huolehtia. Jenkeissä vastaava aika on 3kk, joten silloin minun tulisi hommata viisumi.

2. ASUMINEN
Teinkin itse asiassa hakemuksen Housing Services -järjestelmän kautta. Kyseistä kautta sai tehtyä hakemuksen useampiin opiskelija-asuntoloihin. Vaihtoehtoja sai laittaa kaksi ja täyttää myös allergiat ja muut henkilökohtaiset tiedot ja sinne voi laittaa myös sähköpostia.
Hakemuksen täyttäminen vei minulta melko kauan aikaa, koska minulla oli myös teknisiä ongelmia, mutta loppujen lopuksi ei hakemuslomake erityisen haastava täytettävä ollut. Kyllä siitä otti tolkkua ihan hyvin. Yllätys itselleni oli, että hakemuksen yhteydessä piti maksaa 450 dollaria, eli 296 euroa luottokortilla. 50 dollaria oli hakemusmaksu, jota ei palauteta, 200 dollaria vahvistusmaksua, joka suhteutetaan asumiskuluihin jatkossa ja 200 dollaria ikään kuin takuuvuokra/vakuusmaksu, jonka saa takaisin lähtiessään, jos on siivonnut jälkensä. Housing Service -järjestelmään piti ensin rekisteröityä, johon oli ohje ensimmäisessä koululta päin tulleessa sähköpostiviestissä. Tästä tuli vahvistus sähköpostiin, josta tiesi sen onnistuneen, kuin myös onnistuneesta asuntohakemuksesta ja onnistuneesta maksusta. Minusta oli turvallisen tuntuista, kun niitä sähköpostivahvistuksia tuli joka välistä, niin tiesi tehneensä oikeita asioita ja että tiedot ovat menneet perille.

3. KURSSI-ILMOITTAUTUMINEN
Vaihtareilla ei ollut mahdollista tehdä ilmoittautumista itse, mutta sieltä päin ollaan ensi syksynä yhteydessä.

4. ILMOITTAUTUMINEN ORIENTAATIOINFOON
Tässä oli linkki syksyn ilmoittautumiseen, mutta ensi talvelle tulee erillinen ilmoittautuminen, josta ilmoitetaan myöhemmin.

5. VISIT UR INTERNATIONAL - VIERAILE REGINAN YLIOPISTON KANSAINVÄLISISISSÄ PALVELUISSA
Kun olet saapunut kohteeseen. Sijaitsee College West 109. Toimistosta tarjotaan palveluja ja vinkkejä vaihtareille ja saa apua ja tukea koko vaihtoajan. 

Lisäksi viestissä mainittiin, että mukaan ei tarvitse ottaa ruuanlaittovälineitä, siivousvälineitä tai vuodevaatteita, koska ne ovat painavia ja vievät paljon tilaa. Ne voidaan ostaa Reginassa ja niiden ostamiseenkin saa mitä luultavammin apua. He muistuttavat ottamaan mukaan kaikki tärkeät lääkkeet.
He myös ohjeistivat varaamaan lentoliput ajoissa ja ilmoittamaan lennon numeron ja saapumisajan heille, jolloin koulun puolesta järjestetään lentokenttänouto ja -kuljetus. Myöskään käteistä rahaa ei kehoteta turvallisuussyistä tuomaan mukanaan liikaa, koska he auttavat paikan päällä tekemään kanadalaisen pankkitilin. Itse kysyin omasta pankistani, että toimiiko oma tilini ja korttini myös Kanadassa ja sain myöntävän vastauksen, mutta en tiedä, onko Kanadan dollarien nostaminen helpompaa, kun on paikallinen tili, ken tietää.
Ja viimeisenä muistutetaan ottamaan mukaan kaikki viralliset dokumentit suljetuissa kirjekuorissa, jos et ole vielä lähettänyt niitä sähköpostitse. Oletan, että minun ei tarvitse tätä näin virallisesti tehdä, koska olen dokumentit jo sähköisesti lähettänyt, mutta totta kai kaikki mahdolliset dokumentit ja todistukset siitä, minne olet menossa, mihin sinut on hyväksytty ja ehkä myös jonkinlainen todistus toimeentulosta Kelan puolelta kannattaa olla mukana, koska niitä voi tarvita mm. lentokentällä. Itse ainakin olen mieluummin liian hyvin varautunut kuin liian huonosti.
Myös ajokortti pyydetään ottamaan mukaan, jos sellaisen omistaa.


Tällaisia asioita hyväksymiskirje sisälsi. Lisäksi laitoin sähköpostia Regina Ski Clubille ja kysyin, miten kaukana hiihtoladut sijaitsevat, kyselin Reginan perinteisestä talven säästä, voiteluavusta yms. Siellä oli aktiivinen kaveri vastaamassa minulle, koska vastaus tuli saman päivän aikana! Sain kuulla, että kaksi hiihtoaluetta on melko lähellä yliopistoa, josta toiseen pääsee helposti paikallisbussilla ja toiseen hiihtämällä vesistön/suon yli, koska talvella siinä on jää. Itse asiassa he olivat ottaneet minulle kuvakaappauksen Google Mapsista ja korostaneet siihen punaisella yliopistoalueen ja sinisellä lähimmät hiihtoladut.



Kuva kertoi enemmän kuin sanat, joten oli tosi hyvä idea lähettää minulle tällainen kuva. Hiihtoseuralla on kuulemma myös kilparyhmä ja keskiviikkoisin järjestetään jonkinlaisia kilpailuja, joihin voi halutessaan osallistua. Hän myös laittoi minulle linkin heidän nettisivuiltaan, jossa oli kerrottu bussiretkistä muualle Saskatchewanin provinssin alueelle sekä Canmoreen, joka onkin Albertan provinssissa. Ne vaikuttivat tosi mukavilta ja olen nyt jo innoissani lähdössä mukaan! ;) Eivätkä ne olleet hinnalla pilattuja, ei edes neljän päivän reissu Canmoreen. Osallistuakseen reissuille täytyy olla seuran jäsen, koska ne kuuluvat jäsenyysetuihin, mutta jäsenyysmaksu oli kuulemma vain 40 dollaria eli ei euroissa paljon mitään, joten se tuskin on ongelma, jos haluan heidän kanssaan lähteä katsomaan, millaisia latuja muualta löytyy.

Lisäksi kysyin säästä ja he sanoivat, että ilmastonmuutoksen vuoksi kelit vaihtelevat suojasäästä ja sateesta -20:een, eli kutakuinkin samalla tavalla kuin Suomessa. Kuitenkin tavallisesti Reginassa tammi-helmikuu voi olla hyvin kylmä, mutta maaliskuussa voi olla jo lämpimämpää. Kuitenkin yleensä on alle -20 astetta, ainakin tämän henkilön mukaan.

Myöskin kylmän ja kuivan ilman vuoksi voiteluvinkit olivat yksinkertaiset, eli voiteita -5:sta kylmempään! Samoja VR 30 ja VR 40 voiteita sielläkin käytetään kuin täällä Suomessakin. Toki lämpimämmillä keleillä voitelukin menee vähän monimutkaisemmaksi, mutta siihenhän on täällä Suomen vaihtelevassa ilmastossa totuttu.

Vastaus oli minulle hyvin hyödyllinen ja kiittelinkin vastauksesta vuolaasti ja osoitin kiinnostukseni liittyä heidän seuraansa bussiretkille, jos vain suinkin mahdollista.

Toisin sanoen siis varmasti hieno seikkailu ja upea kokemus tulossa!


Heidi

2 kommenttia:

  1. Onnittelut valinnasta !
    Todella hyvin näyttää toimivan tuo systeemi Kanadassa. Tietoa tulee paljon opiskelijalle, joka motivoi ja rohkaisee kyllä meitä muitakin hakemaan vastaavaan juttuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi kun kommentin julkaisu on kestänyt, en ole hetkeen käynyt katsomassa kommenttiboksia. Kiitos kommentistasi! Minustakin näin alkuun ainakin on tullut tosi hyvin informaatiota ja sieltä päin on vastattu tosi hyvin sähköposteihin, ymmärrettävästi pienellä viiveellä, mutta kuitenkin yllättävän nopeasti. Mukava kuulla, että nämä tekstit antavat rohkeutta itsekin harkita vaihtoon lähtöä, jos tähän asti on sitä epäillyt!

      Poista