sunnuntai 20. toukokuuta 2018

VISIT HASTINGS

Nyt on taas vuorossa jatkaa Visit-postauksia ja nyt esittelyssä Hastings. Paikka tuli itselleni tutuksi, kun hyvä ystäväni oli yhden lukuvuoden lukioaikana Englannissa ja asui Hastingsissa isäntäperheessä. Hastingsissa on tullut käytyä kaksikin kertaa. Tässä postauksessa esittelen must to see -kohteita Hastingsista Englannin etelärannikolta.



1) Vanha kaupunki








Vanhassa kaupungissa on paljon nähtävää. Ehdottomasti kannattaa käydä siellä, jos Hastingsiin päätyy.

2) East Hill



East Hill sijaitsee vanhassa kaupungissa aivan meren rannan tuntumassa. Omat ennakkoluuloni ja kuvitelmani olivat sellaisia, että Englannissa ei ole mäkiä ja on tasaista, koska maa on saarivaltio. Kuitenkin sain erehtyä, koska Englannissa on todella paljon mäkiä eivätkä maastonmuodot ole tasaisia, kuten moni varmasti luulee!

3) West Hill
West Hill sijaitsee vastapäisellä puolella East Hillistä ja molemmilta kukkuloilta näkee toisilleen. Ensimmäisellä kerralla jaksoimme kivuta niille molemmille, mutta toisella kerralla ilmeisesti kunto oli huonompi ja emme jaksaneet kiivetä kuin toiselle. :D


4) The Pelican Diner -ravintola


Emmi osasi suositella tätä paikkaa meille ja totta kai piti käydä täällä syömässä omatekoiset burgerit. Väitän edelleen, että on ne burgerit erittäin hyviä Oulun Roosterissa ja Kauppuri 5:ssakin, mutta olivat ne myös tuolla Pelican Dinerissä. Suosittelen ehdottomasti (itse asiassa näitä kaikkia!).


5) Bohemia Road


Tätä katua pitkin pääsee Hastingsin keskustan ytimeen, mutta myös lähelle Emmin suosimaa salia, Falaise Fitness Centeriä.


6) Itse asiassa suurin osa Englannin kaduista ovat nähtävyyksiä

































Johtuen yksinkertaisesti siitä, että ne ovat vain niin erikoisia ja kauniita! Talot vaihtavat väriä kesken kaiken ja ovat rakennettu erikoisilla tavoilla. Tällainen ei tulisi kuuloonkaan Suomessa! Samantapainen arkkitehtuuri pätee myös Amsterdamissa, jossa talot on rakennettu hyvin vaihtelevilla tavoilla ja eri värejä käyttäen.


7) Hastingsin ranta






Englannissa rannat ovat todella nättejä, koska ne eivät ole niinkään hiekkaa, vaan täynnä pientä, pyöreää ja värikästä kiveä. Itse asiassa ensimmäisellä kerralla me keräsimme matkalaukut täyteen kiviä kotiin viemisiksi!! Minulla on edelleen kirjahyllyssä pienessä lasikulhossa Hastingsin ja Brightonin rannoilta keräämiäni hienoja pyöreitä kiviä ihan sisustuselementtinä.

8) Alexandra Park




 



Alexandra Park sijaitsee lähellä paikkaa, jossa yövyimme. Se on melko iso alue ja sinne on kiva lähteä virkistäytymään luonnon keskelle. Itse asiassa tästä paikasta on muodostunut meille yleinen vitsin aihe siltä osin, että puun kuva (toinen ylhäältä) on minun mielestäni linnun naama. En tiedä vieläkään, näkeekö kukaan muu siinä naamaa, mutta minä näen. Yksi sekopää ilmoittautuu! (Kommentoikaa, jos olette samaa mieltä :D). 



9) Hastings College




Kaverini opiskeli täällä Englannissa ollessaan ja kun kävimme tsekkaamassa koulun ulko- ja sisäpuolelta, niin oli pakko naureskellen todeta, että onhan tämä vähän eri luokkaa kuin Pihtiputaan lukio. :D

10) Falaine Fitness Centerin lähitienoo



Emmiä salilta odotellessa Marin kanssa pälyiltiin salin lähitienoolla, alimmainen kuva on kuntosalin rappusilta. Tässäkin sai viisastella, että vähän hienommat maisemat kuntosalilta kun näkee merelle ja vihreää nurmikkoa, kun Putaalla Tuiskun sali sijaitsee maan alla kellarissa. :D 


Tässä oli päälisin puolin Hastings. Jäimme usein junalla St Leonards Warrior Squaren pysäkille ja lähdimme samalta pysäkiltä, koska liikuimme paljon junalla. Englannissa on helppoa liikkua junalla eivätkä hinnat ole omasta mielestäni tähtitieteellisen korkeita. Siellä sai myös hyvin kolmen porukalla ryhmäalennuksia, joilla säästi yhden lipun hinnan. Hastings on kiva vähän pienempi paikka ja mieluummin itsekin asuisin pidempiaikaisesti Hastingsissa kuin esimerkiksi Lontoossa, koska se on hieman inhimillisemmän kokoinen ja rauhallisempi paikka.

Mitä ajatuksia ensimmäisestä Englanti-postauksesta? Näitä on tulossa vielä kolme lisää, luvassa vain eri paikat!



-Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti