lauantai 21. huhtikuuta 2018

VISIT PARIS

Mietin, millaista sisältöä loisin blogiini ja tällainen toteutusidea tuli mieleen niistä kohteista, joissa olen käynyt. Kertokaa, mitä mieltä olette tällaisesta toteutustavasta ja mitä ylipäänsä tykkäätte matkustelupostauksista! :)

MUST TO SEE IN PARIS


1. Eiffelin torni



Ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa Eiffelin torni. Jos mielii päästä torniin, kannattaa varata liput etukäteen. Tuolloin torniin oli valtavat jonot ja meillä ei ollut lippuja varattuna, koska meillä ei ollut aikaa jonottaa ja meillä oli lisäksi isot reput selässä, joiden kanssa torniin ei ymmärtääkseni pääse, ihan ymmärrettävästä syystä, koska ihmisiä on niin paljon. Toisaalta, en edes tiedä miten olisin noin korkealla ihmisten keskellä selvinnyt hengissä. :D


2. Notre Dame





Notre Damella ei ollut ruuhkaa seitsemän aikaan aamulla, jonne suuntasimme ensimmäisenä hotelliltamme aamuvarhain. Sai otettua hyviä kuvia, kun ketään ei näkynyt missään ja ainoastaan yksinäinen roska viiletteli aukion halki. :D


3. Pantheon




Pantheonilla vierailimme illalla, koska se oli ihan hotellimme lähellä. En ehkä suosittele lähtemään toiselta puolelta kaupunkia pelkästään tätä katsomaan, mutta jos majapaikka on lähellä tai on muuta asiaa tälle laidalle kaupunkia, niin suosittelen ehdottomasti. Pantheonin temppeliltä on suora näkymä valaistuun Eiffel-torniin.


4. Louvren taidemuseo



 Ehdottomasti, jos on aivan riittävän paljon aikaa, kannattaa käydä museon sisällä moikkaamassa Mona Lisaa ja muita arvostettuja maalauksia. Se nähtävyys meiltä jäi näkemättä. Museolle tullessa jätimme ystävyyslukon kaiteeseen.


5. Riemukaari






Riemukaari on myös nähtävä, jos Pariisiin lähtee. Sen ympärillä on kaaosmainen liikenne ja autoja menee ristiin rastiin, saa koko ajan pelätä milloin rysähtää. Ihmettelimmekin, miten kaaren alle on kuitenkin päässyt ihmisiä, koska tien ylittäminen sellaisen liikenteen sekasorron keskeltä on itsemurhayritys. Joten note for you, joka Pariisiin suuntaat ja mielit päästä Riemukaaren alle: sinne menee useampi alikulkutunneli. Ei tarvitse uhrata henkeään päästäkseen sinne!

6. Gare Du Nord kansainvälinen juna-asema




Tämäkin on sellainen nähtävyys, että jos majoitut toisella puolella kaupunkia, ei tämän takia tarvitse toiselle äärilaidalle lähteä. Käy tsekkaamassa, jos asut lähistöllä tai on muuta asiaa lähimaastoon (tai ilman muuta, jos olet lähdössä junalla niin kuin me). Tuonne oli matkaa Riemukaarelta n. 5 kilometriä, me kävelimme. Bussejakin kyllä kulkee.

Toki Pariisissa on paljon nähtävää ja kaikkea hienoa tulee nähtyä vahingossa, kun lähtee jalkaisin liikkeelle. Tietenkin, jos pidemmän aikaa majoittuu Pariisissa ja budjetti kestää, Disneyworld on takuulla näkemisen arvoinen! Voitte myös kommentoida, mitä muuta kannattaa nähdä Pariisissa, koska tässä ei varmasti ole kaikki.

- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti