sunnuntai 27. toukokuuta 2018

VISIT LONDON (ENGLAND)

Hei! Olen ollut tänään ahkera, osittain taas laiska, koska en ole jaksanut tehdä mitään muutakaan järkevää tänään ja olen siitäkin edestä päivitellyt blogia. Onpahan teillekin lukemista ja jos jollakin on sama tilanne, ettei ole mitään järkevää tekemistä, voitte lueskella minun höpinöitäni ja kasvatella matkakuumetta kyseisiin kohteisiin! Voi olla, että teillä onkin edessä pian Englannin reissu. ;)

Nyt on vuorossa viimeinen Englanti -postaus Lontoosta. Lontoossa olen käynyt kaksi kertaa, mutta toisella kerralla ehdin paremmin perehtyä itse kaupunkiin, koska ensimmäisellä kerralla suurin osa päivästä meni Harry Potter -studiolla, joka oli kylläkin hieno kokemus myös ei-hirveälle Potter-fanille. Suosittelen ehdottomasti henkeen ja vereen Potter-faneille, mutta myös ei-niin-hirveille faneille, koska tykkäsin itsekin tosi paljon, vaikka en ollut katsonut kyseisiä leffoja kuin pakotettuna. :D Paljastettakoon, etten ole vielä tänäkään päivänä katsonut kaikkia Potter-leffoja.... hupsis.

Lontoo itsessään on todella kiva kaupunki ja siellä on paljon nähtävää. Tässä postauksessa käyn läpi must to see -paikkoja Lontoossa. Enemmänkin nähtävää takuulla on, mutta tässä ne paikat, joissa olen itse käynyt ja joita suosittelen myös muille.



1) Harry Potter studio





Studiolle lähtee Harry Potter -busseja Watford Junctionin asemalta, josta mekin lähdimme kyytiin. Studio oli sivummalla kaupungista, jonne kesti hetken aikaa ajaa bussilla. Olimme etukäteen ostaneet liput ja saimme noudettua ne paikan päältä.

















Studiolla oli paljon nähtävää ja kaikkeen ei ehtinyt/jaksanut edes kunnolla perehtyä. Sieltä sai myös ostaa kermakaljaa ja nykyään siellä myydään myös kermakaljajäätelöä! Myöskin koko kierroksen jälkeen tuli ilman muuta myymälä, josta sai ostaa aiheeseen liittyviä tavaroita ja ostin itse joka maun rakeita ja ajankääntäjä -avaimenperän. Siellä oli kyllä tavaraa joka lähtöön ja joka hintaan, vaikka yleensä ottaen tietenkin kaikki on hieman ylihinnoiteltua. Kuitenkin tällaisen kokemuksen jälkeen tekee mieli jotain ostaa muistoksi. Ja note for you: joka maun rakeet olivat oikeasti hintansa veroisia! Oli oikeasti myös järkyttävän makuisia karkkeja seassa. :D


2) Puhelinkopit


 

Puhelinkoppien näkemiseltä ei voi välttyä, koska niitä on todella paljon kaikkialla! Ne ovat kyllä kivan näköisiä, joten pakollinen turistikuva on aina tarpeen.


3) Big Ben




4) M&M's World





























M&M's karkkikauppa oli nelikerroksinen. Ostin sieltä pikkuveljelle tuliaisiksi kyseisiä karkkeja, koska sieltä sai valita minkä värisiä ikinä halusi ja itse en saa allergiani vuoksi näitä karkkeja syödä. Kaupassa oli myös ilman muuta asiaan kuuluva maskotti, jonka kanssa menimme ottamaan selfien! 


5) Harrods

Kävimme tässä ylihienossa kaupassa sisällä, mutta emme uskaltaneet kuvata mitään, koska Emmin isäntäperheen isä antoi meille jälleen hyviä neuvoja ja kielsi meitä menemästä kokonaan lenkkareissa ja reput selässä kyseiseen kauppaan, mutta menimme silti. Emme kuitenkaan uskaltaneet ottaa kuvia sisältä, mutta voin sanoa, että se oli hienoin ikinä näkemäni paikka. Seinät olivat paikoitellen lasia ja käytävillä marmoripylväitä - ja kaikki myynnissä oleva ylihinnoiteltua tai järkyttävän kallista. Ei raskittu ostaa edes kynää, kun sekin maksoi 7 puntaa eli noin 10 euroa. Kalliiksi olisi tullut kynäkin. Niinpä tyydyimme ilmaiseen turistioppaaseen ja -karttaan!

Kävimme testaamassa kaikki kalleimmat kuulokkeet (eli alkaen 1000e), mutta tulimme johtopäätökseen, että tonnin kuulokkeet olivat surkeammat kuin esimerkiksi vertailun vuoksi testattuihin 500 euron kuulokkeisiin. No, ulkoa päin sitten kuvasimme siitäkin edestä tätä rakennusta. Suosittelen käymään ja ehkä vinkiksi sanon, että ovella oli tosiaan vartijat, mutta eivät he sanoneet mitään meidän selkärepuista eivätkä edes katsoneet niiden sisältöä. Pinnistelimme kaikki voimamme, että pystyimme kolmestaan käyttäytymään asiallisesti ja järkevästi ilman, että näytämme kovin epäilyttäviltä tai epäuskottavilta. :D Harvinaista sekin, että puhuimme koko sisällä oloajan hiljaa ja emme saaneet pahempia naurukohtauksia! Luulen, että rakennuksen sisälläkin olisi saanut ottaa kuvia, mutta en itse olisi ehkä kuvannut ihan kaikkea, koska joissain paikoissa oli kuvauskieltoja. Päätimme pelata varman päälle ja olla kuvaamatta mitään, keskittyä vain katselemaan. Jokainen kokekoon tuon kokemuksen itse, kuvia oli vaikeaa löytää myös netin kautta.



6) Tower Bridge



Tower Bridge on kauempana Lontoon ydinkeskustasta ja sinne onkin vähän pidempi metromatka kuin muihin nähtävyyksiin. Kuljimme Lontoossa paljon metrolla ja metron käyttöä ei kannata pelätä, se on yllättävänkin helppoa ja jopa me tollot pienen kylän asukit hokasimme homman nimen. Yllättävintä Tower Bridgessa oli sen valtava koko. En olisi ikinä uskonut, että tämä rakennelma on todellisuudessa niin isokokoinen, kuvan välityksellä ei saa samanlaista kontrastia.



7) London Eye -maailmanpyörä







Me emme tuolla reissulla käyneet London Eyessä ja se on ymmärtääkseni melko kallista. Minulle kuitenkin riitti ihan hyvin sen näkeminenkin, on se kuitenkin tunnettu nähtävyys. Metrolla liikkuessa Westminsterin pysäkki on sellainen, johon kannattaa jäädä, jos haluaa nähdä Big Benin tai London Eyen, koska ne ovat molemmat ihan lähekkäin.




8) Trafalgar Square & National Gallery





Trafalgar Square oli itselleni tuntematon paikka ennen kuin menimme sinne, mutta se oli kyllä kiva nähtävyys ja suosittelen lämpimästi ennen kaikkea tuon lämpimän ilmapiirin vuoksi, koska aukiolla oli paljon ihmisiä tapaamassa toisiaan, myöskin turisteja ottamassa kuvia ja esiintyviä taiteilijoita hienoissa asuissa, joita on nähnyt monissakin isoissa Euroopan kaupungeissa. Ennen kaikkea nuo leijonapatsaat ovat upeita. Museoihmisille myöskin museo voisi olla mukava aktiviteetti, mutta miksei siellä voisi piipahtaa ihan sivistyksen nimissä itsekin!

9) Buckinghamin palatsi




Kuningattaren palatsi on ilman muuta pakko nähdä, jos vierailee Lontoossa. Koko palatsiaukio on sellaista seutua, joka pitää itse nähdä. Vahdinvaihto voisi olla myös mukavaa seurattavaa, mutta me emme olleet sitä seuraamassa.


10) Piccadilly Circus























Piccadilly Circus on tunnettu mainostaulu, joka on myös nähtävyys, jota ihmiset tulevat katsomaan, vaikka se ei sen ihmeellisempi asia olekaan kuin iso mainostaulu. Olen kuitenkin huomannut, että on olemassa hölmömpiäkin nähtävyyksiä, joten annettakoon se anteeksi ja myönnettäköön, että kuvasinhan minä itsekin, totta kai!


11) Pakollinen turistikauppa



Pitäähän sitä sen verran turisti olla, että turistikaupassa pyörähtää. Tämän kaupan edessä oli oma maskotti, jonka kanssa piti myöskin päästä selfieen. Emmi kertoi, että tämä sama tyyppi oli viihdyttämässä turisteja myös kaksi vuotta tämän tilanteen jälkeenkin tänä keväänä, ilmeisesti hauska työ!

12) Katutaiteilijat

En suosittele jäämään jokaisen katutaitelijan tai katusoittajan luo, mutta vähän valikoiden ja omaa järkeä käyttäen tarkkailla tilannetta. Esimerkiksi tämä katutaiteilija oli tehnyt tämän koiran hiekasta ja vedestä. Kesti itsekin hetken tajuta, että kyseessä ei ole oikea koira. Asian käsittämistä edesauttoi vieressä oleva hiekkakasa ja "koiran" alla oleva märkä huopa. 

 13) Ruuhka-aika metrossa


Vaikka aluksi oli tarkoituksena nimenomaan välttää ruuhka-aika metrossa ja päätimme tämän yksistä naisin, mutta huomasimme siinä neljän aikoja, että kuinka ollakaan, olimme onnistuneet tunkemaan itsemme metroon ruuhka-aikaan. En ehkä suosittele, jos on taipumusta saada paniikkihäiriöitä hirveän ihmismassan keskellä, mutta kun yrittää vain ottaa iisisti ja sopeutua tilanteeseen, niin kyllä siitä selviää. Itselläni ei onneksi ole taipumusta sellaiseen, mutta en tietenkään mene ihmisten kokemuksia vähättelemään. On se omalla tavallaan kokemisen arvoinen asia, antaa perspektiiviä elämään kotonakin, kun näkee sellaisen ihmismäärän samassa paikassa samaan aikaan. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole kaikista nopein matkustusvaihtoehto tähän aikaan päivästä ja tarkemmin ajateltuna olisimme kävelleet luultavasti samassa ajassa Victorian päärautatieasemalle kuin menneet metrolla, mutta olimme ostaneet metrokortin ja emme ajatelleet sen pidemmälle ennen kuin olimme tulleet metrotunneliin - niin oli muutama muukin.

Metrolippuja on helppo ostaa automaateista, niin kertalippuja kuin sarjalippuja. Me ostimme sellaisen, jolla pääsi päivän aikana niin paljon kuin halusi tietyllä vyöhykkeellä. Vyöhykkeet ovat melko isoja, emmekä käyneet lähelläkään raja-alueita, vaikka Tower Bridgelle olikin pidempi matka kuin muualle. Melko sama periaate on metroissa ympäri Euroopan, mitä olen metrolippuja ostanut ja se ei ole vaikeaa, sen hoksaa tyhmempikin! =)

Tässä must to see -paikat Lontoosta päälisin puolin. Perinteiset nähtävyydet ja muutama muu niiden lisäksi. Lontoossa on kyllä valtavasti nähtävää ja se kaupunki ei ala kyllästyttää, vaikka useammankin kerran käy, koska aina on jotain uutta nähtävää ja tehtävää - ja mikäs sen mukavampaa kuin se, että huomaa osaavansa liikkua jo vähän edellisen kerran perusteella tai tunnistaa paikkoja. Allekirjoitan sen, että on kiva nähdä uusia paikkoja ja mennä uusiin paikkoihin sen sijaan, että lähtisi aina samoihin kohteisiin, joissa on turvallinen olo ja missä tietää osaavansa toimia ja liikkua. On myös arvokasta saada uusia kokemuksia, nähdä uusia paikkoja, olla välillä avuton ja tyhmä, oppia ja oivaltaa uutta joskus kantapään kautta ja oppia ymmärtämään uuden paikan toimintamallia.

Kuitenkin on olemassa myös paikkoja, joihin haluaa aina palata vain uudestaan ja uudestaan, koska on mukavaa saada ikään kuin "kontrollia" jostain paikasta ja voida sanoa osaavansa liikkua siellä jotenkuten. Sitä tekee vain mieli laajentaa omaa ymmärrystään, osaamistaan ja kokemustaan seuraavalla kerralla. Tällä hetkellä mm. Lontoo ja Amsterdam ovat sellaisia paikkoja, minne voisin mennä vielä kolmannenkin kerran, koska tiedän jo nyt, mitä kaikkea seuraavalla kerralla tekisin ja mitä en ole vielä tehnyt!

Näillä sanoin odottelemaan seuraavia seikkailuja! Kuitenkin Visit-postauksia on luvassa vielä lisää, joten stay tuned!!

Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti