tiistai 18. kesäkuuta 2019

VISIT DRUMHELLER

Hei!

Ajattelin tauon jälkeen palailla blogin äärelle ja yrittää raapustella viimeiset Visit-postaukset viimeisistä kohteista. Nyt on vuorossa Drumheller, joka oli ns. dinosaurusten pääkaupunki. Sieltä on löydetty paljon dinosaurusten fossiileja ja kun maaperää ja maisemaa katsoo, niin voin ensimmäistä kertaa elämässäni kuvitella, että dinosauruksia on ollut oikeasti olemassa. Suomalaisessa idyllisessä järvimaisemassa se tuntuu hyvin kaukaiselta ajatukselta, mutta Drumhellerissä päästiin hyvin lähelle dinosaurusten aikakautta näinkin nykyaikaisessa ja valmiissa maailmassa. 

Ensimmäisenä vierailimme Royal Tyrrell Museossa, joka on yksi Drumhellerin suosituin turistikohde. Itse asiassa täällä oli jokin suomalaisporukkakin, koska hämmennyin kuullessani yhden sanan suomea ja luulin kuulleeni väärin. Sitten Heini sanoi minulle, että nuo puhuvat suomea! Totesin, että en minä sitten kuvitellut. Se on niin outo tunne, kun kuulee tai edes luulee kuulevansa suomea jossain ollessaan ulkomailla, varsinkin noin kaukana!







Emil oli reipas matkakaveri ja katseli ihmeissään aivan hiljaa dinosauruksia. Loppupäässä museota piti päästä jo itsekin jaloittelemaan (eli äiti juoksemaan perässä :D). Museo maksoi 19 dollaria, mikä tekee noin 13 euroa. Museo oli kyllä todella kiva ja kannatti vierailla! Ylipäätään olen vieraillut tällä reissulla enemmän museoissa kuin varmaan koko elämäni aikana. :D En ole ollut varsinainen museoihminen ja omilla ulkomaanreissuilla on aina ollut niin paljon muuta suunnitelmaa, ettei museoon ole joutanut kiertelemään. Ne ovat kuitenkin mielenkiintoisia ja suosittelen kyllä käymään edes muutamassa! Niitä on niin eri teemoilla: Edmontonissa ja Reginassa oli Royal Alberta ja Royal Saskatchewan Museum ja Torontossa kävin Royal Ontario Museon edessä, koska lähdin museon metropysäkiltä. Winnipegissä kävimme ihmisoikeuksien museossa, millaista harvoin tulee vastaan missään ja Drumhellerissä kävimme katsomassa dinosauruksia. 




 Ylläolevassa kuvassa kallion kielekkeeltä näköalatasanteelta kuvattuna museorakennus. 



Drumhellerissä puhuttiin "Badlands" millä tarkoitetaan huonoa maaperää, jossa ei voi viljellä mitään, koska siinä ei kasva mikään. Maisema on hyvin erilainen kuin missään muualla, vaikka ajoimme vain 2 tuntia Calgarysta. Uskomatonta, miten erilaisen maiseman tuollaisenkin matkan päästä voi löytää! Kävimme kävelemässä Badlandsin reiteillä museon läheisyydessä. 







Kuvista on hyvin vaikeaa nähdä millainen maisema on oikeasti ollut! Syvyyserot ja värit olivat luonnollisemmat luonnossa ja kuvien välityksellä on yleisesti ottaen vaikeaa siirtää koettua kokemusta. Saatte kuitenkin esimakua, millaisesta maisemasta on kyse ja se on hyvin erilaista. En ole koskaan nähnyt vastaavaa! Voitteko te kuvitella dinosaurukset ja niiden fossiilit tällaiseen maastoon? Itse voin hyvinkin. 


Tämä oli mahdollisesti maailman suurin dinosauruspatsas. Visulahden pikkuinen saurus näyttää tämän jälkeen lähinnä säälittävältä, mutta lapsena oli ehkä siistein dinosaurus ikinä ja isokin vielä! Tämän kaverin pää näkyi kauas autolla ajaessakin, mikä näytti melko jännältä! Dinosaurusten olemassaolon voi melkein tuntea. 









Päivän päätteeksi kävimme vielä katsomassa Drumhellerin toisen suositun nähtävyyden: hoodoot. Niiden muodostuminen tuollaiseen muotoon kestää miljoonia vuosia ja niistä on tullut useamman metrin korkuisia kyseisessä ajassa eroosion myötä. Tuulet ja sateet tekevät ihmeitä! Niillä on päällä "hattu", mikä näyttää siltä kuin joku olisi veistänyt ne. Ne ovat kuitenkin luonnon muovaamia ja hyvin hauraita, minkä vuoksi niiden päälle ei missään nimessä saa kiivetä ja ne oli rakennettu aidatun alueen sisäpuolelle, jonne ei saa mennä. Hoodoot olivat myös sellaisia, millaisia ei ole koskaan tullut nähtyä tai joiden olemassaoloa en ole tullut ennen ajatelleeksi. Maailmassa on paljon ihmeellisiä asioita! Maasto siellä(kin) oli karulla tavalla kaunista ja kukkuloiden päällä sai kiipeillä. Mikael otti kaiken ilon irti! 


Tässäpä lyhyesti ja ytimekkäästi Drumheller! Suosittelen. Mitä fiiliksiä teillä heräsi kuvien ja tekstien perusteella? =)

Kirjoittelen vielä myöhemmin Torontosta, Londonista ja Sarniasta sekä Niagaran putouksilta. Stay tuned!


Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti