lauantai 9. toukokuuta 2020

29 kysymystä ja korona-ajanvietettä

Bongasin Sara Parikan blogissa haasteen, joka oli ilmeisesti levinnyt Instagramissa. Ajattelin, että vastailenpa itse samoihin kysymyksiin omasta näkökulmastani, kun nyt on enemmän vapaa-aikaa kirjoitella blogiakin.

Pidemmittä puheitta kysymysten pariin. 


1. Kokonimi ja mistä se tulee?

Heidi Annika. Varsinaisesti nimet eivät tule suvusta, mutta äiti olisi halunnut nimekseni Petra tai Krista, mutta isin suuhun nämä nimet eivät taittuneet. Isi halusi minulle kansainvälisen nimen erään lastenohjelman perusteella, jossa Heidi-niminen tyttö seikkaili vuoristossa. Annika oli taas toisen mummon toivoma nimi, mutta etunimeksi sitä ei haluttu antaa, mutta toiseksi nimeksi se sopikin hyvin. 

2. Pituus

Noin 168 cm. 

3. Mitä katson tv:stä juuri nyt?

Yleensä en katso mitään telkkarista, tabletista, puhelimesta, koneelta tai mistään muualtakaan mistä nykyään ohjelmia katsotaan, mutta nyt on ollut aikaa katsoa ja on ollut myös ilmaisia kuukausia tarjolla esim. Ruudussa. Juuri nyt katson Rikkaat ja Rahattomat, mutta sitä ennen katsoin Sykettä ja 24:sta Viaplaysta Jannen kanssa. 

4. Julkkisihastus?

Minulla ei ole hirveämmin julkkisihastuksia sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta olkoon vaikka Papa Roachin laulaja Jacoby Shaddix. Olin fanina erityisen otettu, kun hän keikalla tarttui kädestäni kiinni ja eturivissä ollessani tuli seisomaan meidän eteen aitaa vasten. 

5. Haaveeni

Pysyä terveenä ja pystyä tekemään asioita joista tykkää, olemaan mielekkäässä työssä, kehittämään itseään sopivasti ja jossain vaiheessa perhe.

6. Puhelimen taustakuva?

Kuva minusta ja Jannesta viime joululta. 

7. Pisin parisuhde?

Tämä nykyinen, jossa on nyt ollut 4,5 vuotta. <3

8. Silmien- ja hiusten väri?

Silmät ovat sinivihreät, mutta hallitsevampana värinä on harvinaisempi vihreä. Hiukset ovat luonnostaan vaaleanruskeat.

9. Lempiruoka

Kotitekoinen ruoka ylipäätään. <3 Erityisesti mainittakoon savustettu kala, pizza ja kanapasta.

10. Lempilaulaja/-bändi?

Vaikea yhtä lempparia valita varsinkin, kun viime aikoina musiikin kuuntelu on jäänyt minimiin podcastien ja äänikirjojen kuuntelun lisääntyessä ja sivuuttaessa musiikin tilan. Sanotaan kestosuosikki Apulanta. 

11. Lempielokuva?

En tiedä onko tämä lempielokuva, mutta I feel pretty -elokuvalla oli tosi hyvä sanoma! Katsoin sen Kanadassa erikoisessa seurassa liikunta- ja kehitysvammaisten ihmisten kanssa Being Astonished! -järjestön jäsenien kanssa, jotka järjestivät sovellettua joogaa ja erilaisia teemailtoja. Tällöin oli kyseessä elokuva ja naposteltavat. Vapaaehtoistyö liittyi yhteen vaihdossa suorittamaani kurssiin, mutta oli antoisa kokemus. Elokuvalla oli hyvä sanoma ja siitä tuli hyvä fiilis! Näin yksi päivä telkkarissa, että sitä esitettiin ja totesin ääneen, että tuo oli positiivinen elokuva. 

12. Surullisin biisi, jonka tiedät?

Apulanta- Armo ja Pete Parkkonen - Mun. Sanat koskettavat molemmissa ja jälkimmäisellä on erityinen merkitys itselle tietyn tapahtuman yhteydestä. "Kellot jossakin kun soittaa, älä kysy kelle, ne soi jokaiselle meistä täällä" tuli mieleen läheisen ihmisen hautajaisissa, kun kirkon kellot soivat.

13. Ensisuudelma?

Jos vitsillä heitetään, niin ihan vaahtosammuttimen kokoisina perhetutun pojan kanssa. :DD Jos enemmän tosissaan puhutaan, niin lukion loppupuolella ehkä vuonna 2014. 

14. Oletko koskaan menettänyt ketään?

Kyllä montakin.

15. Horoskooppimerkki?

Kaksoset

16. Paras juttu ikinä?

Paras juttu tähän elämään mennessä ainakin oma koti sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa on hyvä olla. <3

17. Surkein juttu ikinä?

Tämä korona!

18. Kuinka monta lasta haluan?

Ehkä 2 tai 3. 

19. Lempilaji?

Kestävyyslajit, joista pääosin hiihto, juoksu, vaeltaminen.

20. Suurin pelko?

Läheisen ja rakkaan ihmisen menettäminen.

21. Epäsuosittu mielipide?

"Ilman suklaatakin voi elää." :D Ihmiset järkyttyvät tästä aina, mutta ihan hyvin olen hengissä selvinnyt 8 vuotta ilman Fazerin sinistä. Toki maidotontakin suklaata on olemassa, mutta nyt puhutaankin lähinnä maitosuklaasta. 

22. Syntymäkaupunki?

Kiuruvesi

23. Mikä inspiroi juuri nyt?

Kevät ja pihan laittaminen! =)

24. Addiktio?

Jossain määrin maissikakut, joiden makuna merisuola-chiasiemen! En osta niitä koko ajan, koska tuntuu, että ne eivät lähtökohtaisesti sovi vaikealle suolistolleni, mutta ne ovat niin yksinkertaisen koukuttavia ja hyviä!!

25. Mitä odotat?

Kesää ja koronatilanteen normalisoitumista vähitellen.

26. Unelmaduuni?

Tällä hetkellä oma työ fysioterapeuttina ja itsenäisenä ammatinharjoittajana, jolloin saan itse määritellä omat työaikani ja on tietynlainen vapaus. Toivoisin kuitenkin, että voisin työskennellä samalla tavalla yrittäjämäisesti, mutta asiakaskuntaan kuuluisi enimmäkseen fysioterapiaa ja hierontaa vähemmistönä (nyt siis toisinpäin). Nyt en uskalla ajatella, että perustaisin ihan oman yrityksen (tai sehän minulla jo on), mutta tarkoitan siis, että hankkisin omat toimitilat ja hoitaisin kaikki käytännön jututkin siihen itse. Mutta ehkä sellainen voisi olla unelma, kun sellaista tässä kysyttiin. Mahdollisesti olisin siihen mennessä kouluttautunut lisää ja minulla olisi lisää osaamista, joka auttaisi asiaa. 

27. Harrastukset?

Ulkoilu ja äänikirjat/podcastit, kestävyysliikunta ja tässä vallitsevassa maailmantilanteessa leivonta ja tv:n katselu. Ja jatkossa entistä vahvemmin kodin huoltaminen ja pihan hoitaminen.

28. Biisi, jota kuuntelen tällä hetkellä?

PistePiste - Hetken maailma on tässä. Vanha biisi lukioajoilta, mutta viime viikolla sattuivat soittamaan tämän Radio Suomipopilla, kun ajelin töistä. Olen kuunnellut muitakin saman artistin biisejä nyt ihan nostalgian ja hyvän mielen vuoksi! 

29. Milloin olet viimeksi itkenyt?

Keskiviikkona paksusuolen tähystyksessä melkein koko operaation ajan. Oli kamala kokemus tyhjennyksineen ja itse operaatio kaiken kaikkiaan, johon ei toivottavasti tarvitse mennä uudelleen.



Hyvää kevättä kaikille!



Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti