lauantai 25. toukokuuta 2019

VISIT CANMORE

Hei!

Postailen nyt Canmoresta, jossa olin huhti-toukokuun vaihteessa 27.4.-1.5.2019. Olin siellä ystäväni Annan luona, johon tutustuin, kun hän oli itse 1,5kk vaihdossa Pihtiputaan lukiossa kolme vuotta (!!!) sitten. Hurjaa, miten nopeasti aika on mennyt! Siitä lähtien haaveilin pääseväni vielä joku päivä Kanadaan ja vierailemaan hänen luonaan Kalliovuorilla. Uskomatonta, että sekin toteutui!

Reginassa oli tosiaan ollut jo todella lämmintä ja kaikki lumet olivat sulaneet puolitoista kuukautta sitten, mutta Canmoressa olivat sääolot toiset (eli kutakuinkin samanlaiset kuin Suomessa), ja siellä vielä takatalvea puski päälle täyttä päätä. Joka päivä satoi lunta ja kesävaatetuksen sai unohtaa. En ehtinyt siis nähdä keväistä vuoristoa, mutta kaunis se on joka tapauksessa mihin aikaan vuodesta vain.


Kuvat jälleen heidän talonsa etupihalta. Kävin juoksemassa, mutta en tiennyt, että alueella liikkuu karhu! Minä ihan tietämättömänä asiasta kävin lenkin heittämässä, emmekä onneksi joutuneet törmäyskurssille nallen kanssa!






Juokseminen oli melko raskasta, koska olin ollut edellisenä viikkona final exam -viikolla kiireinen, mutta myös flunssainen. Päätin kuitenkin lyllertää Canmore Nordic Centeriin, jossa ampumahiihdon maailmancupia hiihdettiin helmikuussa, jota olin katsomassa. Siitä on kirjoitettu enemmän tämän postauksen loppupuolella. 


Paikka oli paljon rauhallisempi ja sääolotkin olivat vähän inhimillisemmät, koska kisojen aikaan oli pakkasta -20 ja yksi kilpailu jouduttiin perumaan tuolloin. Lähdin sitten hipsimään takaisin.

Sillä aikaa ihmiset olivat Annan kotona hätääntyneet, koska olin lähtenyt yksin lenkille enkä tiennyt karhusta, eikä minulla ollut mukana karhunkarkote spraypulloa. Annan äiti oli yrittänyt soittaa minulle kaksi kertaa ja laittanut myös viestiä, mutta en ollut kuullut. Huomasin ne vasta sitten, kun tulin takaisin. He olivat oikeasti olleet huolissaan, jos törmään karhuun, koska se liikkuu lähistöllä ja asukkaat ovat varmuuden vuoksi varovaisia ja liikkuvat sprayn kanssa.

 

Annan äiti kävi näyttämässä meille karhun jäljet heidän talonsa vieressä. Karhu oli mennyt aivan talojen välistä. Jäljet olivat tuoreet! Aika hurjaa. Annan sisko oli nähnyt karhun omalla lenkillään, mutta onneksi vähän kauempaa. 



 
Kävimme Annan kanssa vaeltamassa Grassi Lakes-reitillä ja maisemat olivat ylhäällä huikeat, vaikka reitti meni muuten paljolti metsässä. Eipä tällaisia maisemia tule yleensä katseltua!








Kävin parina päivänä kiertelemässä Canmoren keskustassa melko perusteellisesti, vierailin parissa kahvilassa ja muutamassa kaupassa/liikkeessä. Canmore on kyllä mukava pieni kaupunki, vähän niin kuin vieressä sijaitseva Banff, joka on vielä enemmän turistikohde. Turistikohteissa kuitenkin asuu myös paikallisia ihmisiä, mikä meinaa monesti turistina tupata unohtumaan! Keskusta on kyllä kauniilla paikalla keskellä vuoria - ja vuoret ovat kirjaimellisesti kaikkialla.

5 päivän jälkeen Anna ajoi minut Calgaryyn perheeseen, jossa olin 1,5 viikkoa. Kirjoitin siitä viimeksi, postaus löytyy täältä

Miltäs Canmore vaikuttaa? =) Vieläkö jaksaa Visit-postauksia? 
Kiitos lukijoille!


Heidi

2 kommenttia:

  1. Hurjan hienoja nuo vuoret.
    Ei sitä joka päivä pääse tuollaisiin maisemiin juoksemaan ja vaeltamaan. Olet kyllä päässyt kokemaan ihania reissuja.
    Näitä postauksia jaksaa kyllä aina lukea.

    VastaaPoista