sunnuntai 19. toukokuuta 2019

VISIT CALGARY PART 2

Hei!

Palailen Visit Calgary part 2-postauksen parissa. Ensimmäisen osan helmikuulta voit käydä lukemassa täältä. Tulin Calgaryyn 26. huhtikuuta, kun minun piti lähteä Reginasta. Menin ensin yöksi kiuruvetisen Heinin perheeseen, mutta heti lauantaina 27. helmikuuta lähdimme Banffiin, josta postauksen voit lukea täältä. Palasin kuitenkin seuraavalla viikolla keskiviikkona takaisin Calgaryyn ja olin siellä puolitoista viikkoa.


Vietin arkipäivät omassa rattoisassa seurassani ja sain ajan kulumaan hyvin. Kävin yhtenä päivänä Calgaryn keskustassa ja toisena eläintarhassa. Kävin lenkillä ja viikonloppuisin olikin muuta ohjelmaa. 


Katselin jo helmikuussa Calgaryn nähtävyyksiä ja huomasin tämän Canada's Sport Hall of Fame -museon Olympic Parkissa. Kävimme kyllä Olympic Parkissa viimeksikin, mutta keli oli todella kylmä! Voit lukea siitä lisää Part 1-postauksesta. Ehdotin nyt, josko kävisimme tuossa olympialaisiin painottuvassa urheilumuseossa lauantain aktiviteetiksi. 










Museo ei ollut kovin iso ja sen kiertämiseen ei mennyt kauaa, mutta se oli kyllä ihan kiva! Hinta oli noin 12 dollaria eli ei hinnallakaan pilattu. Museossa oli myös video Kanadan urheilun tähtihetkistä, mikä oli kyllä kiva sekin. Kanadassa on tainnut olla kahdet olympialaiset, Calgaryssa 1988 ja Vancouverissa  2010 (Whistler, postauksen sieltä voit lukea täältä). 











Kävin yhtenä päivänä viettämässä päivän Calgaryn keskustassa ja se olikin paljon mukavampi kokemus lämpimämmällä säällä! Helmikuussa piti jäätyä melkein kuoliaaksi, mutta toukokuun lämpötilat olivat jo ihmisellekin armollisempia! Lähdin aamulla perheen kyytiin töihin lähtiessä ja he veivät minut juna-asemalle, josta junamatka Somerset-Bridlewoodin asemalta keskustaan kesti noin puoli tuntia. Eläintarhaan mennessä jouduin vaihtamaan junaa keskustassa, mutta se ei ollut kovinkaan työlästä, koska junia on vain kaksi: toinen menee pohjoinen-etelä ja toinen itä-länsisuunnassa.

Yllä olevat kuvat ovat Fort Calgarysta, jonne suuntasin ensin. Se oli kylän muotoon rakennettu museo Calgaryn historiasta. Perheen isä suositteli tätä paikkaa, ja päätin mennä siellä käymään. Hinta oli noin 12 dollaria opiskelijalta. Täällä oli hyvin hiljaista 9-10 aikaan aamulla, mutta sainpahan kiertää rauhassa! 


Calgaryn uusi kirjasto, jossa kävimme sisällä helmikuussa. Voit lukea siitä lisää ja nähdä kuvia sisältä Part 1-postauksesta.



 



Helmikuussa kävimme Olympic Plazalla melko kiireisesti, koska aloimme olla jo melko jäässä siinä vaiheessa. Kävin uudelleen tsekkaamassa suomalaisten urheilijoiden nimet Calgaryn olympialaisista vuodelta 1988. Nyt ne oli helpompi lukea, kun laatat eivät olleet lumen peitossa. Olympic Plaza näytti mukavammalta muutenkin auringonpaisteessa. 





Stephen Avenue Walk on Calgaryn suosituin kävelykatu, jonka varrella on paljon kaikenlaisia kauppoja ja ravintoloita. Söin ja hengailin paljon Core kauppakeskuksessa. Siellä on myös sisäpuutarha Food court -kerroksessa ylimmässä tasossa. 




Talvella kävimme pyörähtämässä Prince's Island Parkissa, mutta kylmyyden vuoksi sinne ei viitsinyt jäädä pitkälti hengailemaan. Nyt ajattelin käydä siellä, mutta ei siellä vieläkään hirveästi istutuksia tai kasveja kasvanut. Oli se kuitenkin mukavampi ja pystyin kuvittelemaan, miltä se näyttää myöhemmin keväällä ja kesällä. Juttelin myös random ihmisten kanssa, jotka bongasivat Amsterdam- kirjaimilla koristetun reppuni, mikä johti keskusteluun kotimaastani, miksi olen Kanadassa, mitä opiskelin Reginassa ja mitä teen Calgaryssa. Se oli oikein mukava keskustelu ventovieraiden kanssa, he olivat todella mukavia!
Maistelin myös puistonpenkillä Purdy's Chocolate -ketjun ainoita maidottomia suklaavaihtoehtoja. Ostin sieltä tuliaisia myös, yllätyin miten useita maidottomia suklaita heillä myös oli! 



Kävin kävelemässä sillalla, jossa on leijonapatsaita. Lähinnä vain kuvasin ne ja lähdin pois. :D Samalla tuli pyörähdettyä Chinatownissa, joka on Calgaryssa melko vaatimaton verrattuna esimerkiksi Kanadan suurimpaan Chinatowniin Vancouverissa tai melko isoon Chinatowniin Torontossa. 




Istuskelin hetken tämän taideteoksen luona ja ryhmä kiinalaisia miehiä tuli kysymään, voisinko ottaa heistä ryhmäkuvan. No, kävin ottamassa heistä kuvan ja he olivat siihen oikein tyytyväisiä. :D Harkitsin meneväni Calgary Toweriin paremmalla säällä, koska viimeksi sää oli sumuinen ja pilvinen, mutta päätin jättää sen väliin, koska se maksoi kuitenkin 19 dollaria ja olin kokenut sen jo kerran.



 Kuvaa Stephen Avenue kävelykadulta.



Perheen vanhimmalla pojalla (7v) alkoi jalkapallotreenit, jonne lähdin mukaan. Alkuun satoi todella paljon vettä, mutta keli onneksi selkeni ja sade lakkasi, jolloin sää olikin aivan hyvä! Pikku-Emil oli menossa mukana. 




Päätin vierailla Calgaryn eläintarhassa toisiksi viimeisenä päivänäni, koska sää oli hyvä ja pääsin sinne kätevästi junalla, vaihtaen vain keskustassa punaisesta siniseen linjaan. Tämä osoittautui ehkä parhaimmaksi eläintarhaksi missä olen käynyt, koska täällä oli paljon katsottavaa ja monta vetonaulaa!


Pingviini-talo oli yksi suosittu kohde ja se oli tosi kiva! Pingviinit olivat melko aktiivisia ja niitä näki todella hyvin.



Esihistoriallinen puisto oli kiva, mutta koska olin edellisenä viikonloppuna käynyt Drumhellerissä, se tuntui vähän teennäiseltä. Olin nähnyt tällaista maastoa ja luontoa ihan oikeasti kyseisessä kaupungissa, joten eläintarhaan tekemällä tehty maasto tuntui lähinnä tyhmältä. :D Kiva kuitenkin, varsinkin jos ei ole Drumhellerissä käynyt. Teen siitä postausta myöhemmin. 


Panda-talo oli toinen suosittu kohde pingviinien lisäksi, se oli iso juttu tuossa eläintarhassa. Panda-talon jälkeen oli Panda-Market, joka oli täynnä panda-aiheisia matkamuistoja ja pehmoleluja. 

Riikinkukkoja oli paljon liikkeellä hienojen levitettyjen pyrstöjen kanssa! Eläimet olivat jotenkin melko aktiivisia kyseisenä päivänä, ehkä siksi eläintarha tuntui parhaimmalta! :D Tuli nähtyäkin eläimiä, eivätkä ne vain piileskelleet tai nukkuneet. 





























Gorilla-talo oli kolmas suosittu kohde. Siellä oli paljon erilaisia gorilloja ja niitä näki myös

melko hyvin. 



Kävin katsomassa tiikerin koulutusta, joka tapahtui päivittäin 11:30. Se oli todella kiva! Se teki erilaisia temppuja, mikä oli hienoa päästä näkemään. Kävin myös yhdeltä iltapäivällä katsomassa red pandojen ruokintaa, mutta ne olivat vähän passiivisia, joten hyviä kuvia ei saanut. Kuitenkin tuli red panda nähtyä.






Sisäpuutarha ja perhoset olivat myös kivoja. Paljon riitti nähtävää!





Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, vierailin "The land of Lemurs" eli makien aitauksessa. Nämä ovat näitä Madagascar -elokuvien eläimiä! Aitaukseen pääsi noin 10-15 ihmisen ryhmissä kerrallaan ja eläimet olivat todella kesyjä! Tämä lähikuva on otettu ihan vierestä eikä juurikaan tarvinnut zoomata saadakseen näin hyvän kuvan. Eläintarhassa tuli tosiaan koettua monta asiaa, mitä ei ole ennen tullut nähtyä ja koettua, joten reissu oli oikein onnistunut!

1,5 viikkoa Calgaryssa olivat myös oikein onnistuneet. Aika meni hyvin ja monenlaista tuli nähtyä ja tehtyä, mutta myös vietettyä oikein mukavia rentoja päiviä, jolloin ei ihmeempiä tullut tehtyä. Ne ovat väliin todella tärkeitä, jotta seikkailufiilis säilyy yllä ja motivaatio ei lässähdä!

Seuraavaksi kirjoittelen mahdollisesti Canmoresta ja Drumhelleristä.

Kiitos lukijoille!

Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti